Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

O finalistech StarDance mají diváci jasno: Lamač Kovy, vtipný Hanuš, elegantní Ruml! Třeštíková s Koukalovou prkenné panny

/
  • Jak dopadl první díl StarDance?
    13. října 2019 ● 17:31

    Sotva Česká televize odvysílala první díl taneční soutěže StarDance …když hvězdy tančí plný noblesy a elegance, v němž na písničky Karla Gotta zatančilo deset soutěžních párů, a už mají mnozí jasno, kdo by podle nich měl být oceněn jakožto král a královna tanečního parketu. Reakce na tyto soutěžní páry se notně liší, a tak jsme se rozhodli udělat takový souhrn všech tanečníků přesně tak, jak se v sobotu večer předvedli na televizních obrazovkách.

  • 1.

    Biatlonistka Gabriela Koukalová (29) a Martin Prágr

    Bývalá sportovkyně Gabriela Koukalová zatančila se svým pohledným tanečníkem kouzelný valčík na píseň C’est la vie a za svůj výkon získala 25 bodů. Porotou jí bylo vytýkáno, že bez opory hůlek jako při biatlonu příliš máchá rukama. „Pro mě zatím největší favoriti! Jsem zvědavá, jak se Gabriele povede v latině. Myslím, že tato soutěžící se může vypracovat na výbornou tanečnici, pokud jí my diváci dáme šanci a budeme opravdu posuzovat tanec. Navíc mi přišla Gabriela i velmi zábavná a moc jí to slušelo,“ psali ale mnozí na instagramu StarDance. „Gábina působí odtažitě a nervózně, tanec spíš průměr,“ zaznívá ale i v nějakých těch negativních reakcích.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 2.

    Zpěvák Ondřej Ládek (40) alias Xindl X a Markéta Dostálová

    Interpret hitů Láska v housce nebo V blbým věku Ondřej Ládek, známější pod svým hudebním pseudonymem Xindl X, předvedl na parketě poněkud těžkopádný jive na hit Je nebezpečné dotýkat se hvězd. Porotkyně Tatiana Drexlerová (56) nešetřila kritikou a rovnou mu oznámila, že hůř se pohyboval snad jen Jiří Schmitzer (69). Jeho výkon neoslovil ani diváky. „Myslela jsem, že jako muzikant bude mít rytmus v těle, ale tohle byl slon v porcelánu,“ stěžovali si, a dokonce ho přirovnávali k „tydýtovi“ Lukáši Pavláskovi (41), jenž StarDance v podstatě odpochodoval. „Pavlásek číslo 2, ale v dobrém. Taneční číslo to nebylo, ale nasmáli jsme se dobře, takže držím palce.“ Všichni však ocenili jeho snahu, přestože od poroty získali pouhých 17 bodů, tedy nejnižší počet celého večera.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 3.

    Spisovatelka Radka Třeštíková (38) a Tomáš Vořechovský

    Autorka Bábovek a Veselí, spisovatelka Radka Třeštíková, zvolila se svým tanečním partnerem sambu na Gottův hit Lady Karneval. Přestože působí jako krásný, dobře sehraný pár, a Třeštíkové to ten večer ohromně slušelo, porota jim vytkla, že byli mimo rytmus - za což dostali druhé nejnižší hodnocení, tedy 19 bodů. Své příznivce ovšem tahle dvojka bezpochyby má. „Super to bylo! Nenechte si vzít vítr z plachet,“ posílali jim lidé na instagramu srdíčka. Převažovaly ale však spíše negativní reakce, jelikož se jim výkon rusovlasé spisovatelky zdál příliš afektovaný. „Všichni byli úžasní, ale paní Třeštíková mi jako jediná nesedla,“ podotkla jedna dáma na instagramu a další ji doplnila: „Přesně tak.Tancem nijak neoslnila. Pro mě nejslabší pár. Doufala jsem, že když mě nezaujala jako spisovatelka, zaujme ve StarDance, ale bohužel…“

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 4.

    Rybář Jakub Vágner (37) a Michaela Nováková

    Známý dobrodruh Jakub Vágner na parketu podle všeho notně překvapil. Se svou sympatickou taneční partnerkou předvedli půvabný valčík na dojemný hit Když milenky pláčou, který porota ohodnotila 24 body. Neshodli se však v kritice: Zatímco nováčkovi v porotě Janu Tománkovi (48) se zdál Vágnerův výkon tvrdý a nejistý, známý „kat“ Zdeněk Chlopčík (62) byl ohromen jeho elegancí. V tom souhlasí i uživatelé sociálních sítí. „Hezký pár a elegantní projev tance, moc pěkný!“ psaly jim fanynky. „Za mě nejkrásnější číslo podtržené neskutečným zpěvem,“ dodávaly další. Všichni se shodovali také na tom, že Michaela Nováková „vynesla“ v ten večer nejkrásnější šaty, jaké kdy ve StarDance byly k vidění.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 5.

    Herec Miroslav Hanuš (56) a Adriana Mašková

    Neotřelý jive na píseň Ptačí nářečí předvedl herec a režisér Miroslav Hanuš. I on mnohé diváky, co ho znali tak maximálně ze seriálu Případy 1. oddělení, zanechal v příjemném šoku. Energie z této dvojice na parketu přímo sršela, a proto je porota ocenila 26 body. „Prostě boží, je tam vidět to srdíčko,“ žasnou fanoušci, kteří je dokonce přirovnávají k Marku Dědíkovi (36) a Pavle Tomicové (57), neskutečně civilní dvojici, ve kterou zpočátku nikdo nevěřil, a přesto se propracovali až do finále. „Jsem překvapená, bylo to skvělé! Velká poklona Adrianě za choreografii. Ta sedla rovnou na tělo,“ napsala další dáma na oficiální instagram StarDance. „Mirek je šoumen. Rozhodně nejvtipnější tanec večera!“ myslí si.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 6.

    Herečka Veronika Khek Kubařová (32) a Dominik Vodička

    Sambu na nejspíš nejslavnější hit Karla Gotta, tedy ústřední píseň k seriálu Včelka Mája, zatančila herečka Veronika Khek Kubařová s čerstvým držitelem ceny Thálie Dominikem Vodičkou. Přestože získali od poroty „jenom“ 23 bodů, srdce diváků svým hravým vystoupením rozhodně vyhráli. Nejenom svým výkonem, ale i díky Veroničině širokému úsměvu a rozkošným černo-žlutým šatičkám ve stylu výše zmiňované včely. „Veroniko, ty šaty byly nádherné. Ony tančily, i když jste stála. Nádherné a efektní. Poklona švadlenám,“ jásaly dámy na sociálních sítích. „Mohlo to být lepší, ale na první kolo dobrý. Tento pár má energii a mé sympatie,“ myslí si další. Mnozí v ní vidí další Veroniku Arichtevu (33): „Ta byla také poprvé strnulá a neuvolněná a pak stále lepší a lepší. Myslím, že to v tomto případě bude obdobné,“ jsou přesvědčeni.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 7.

    Zpěvačka Tonya Gravesová (49) a Michal Bureš

    Roztomilá zpěvačka koncertující i s kapelou Monkey Business, Tonya Gravesová, předvedla se svým tanečníkem jive na Gottův legendární Trezor. Za svou nepříliš náročnou choreografii, u níž Gravesová podle všeho zapomínala kroky, získali jenom 19 bodů, a kdyby se to počítalo, umístili by se společně s Radkou Třeštíkovou předposlední. „Škoda, byla to taková hopsačka na hasičským bále,“ nešetřili mnozí kritikou. „Musím říct, že jsem Tonyu moc neznal, ale dneska působila sympaticky. Tanec hodnotit nemůžu, ale příjemně se mi na to dívalo a ona byla milá, takže proč ne,“ napsal k jejímu výkonu jeden fanoušek StarDance. Jak se ukazuje, cílová skupina tohoto poořadu nebude patřit mezi fanoušky hudby, kterou Tonya dělá. „Jsem zvědavá, jestli vypadne jako první. Za mě tohle bylo asi nejhorší číslo. Navíc si myslím, že oproti ostatním má jeden velký handicap, a to, že není tak známá. Od nás z rodiny ji nikdo neznal a to také asi hodně ovlivňuje hlasy,“ dumala totiž jedna mladá žena.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 8.

    Herec Matouš Ruml (34) a Natálie Otáhalová

    Podle bookmakerů favorizovaný Matouš Ruml, známý jako Lexa ze sitcomu Comeback, nezklamal. Na písničku Korunou si hodím po boku své sympatické tanečnice vysekl vynikající sambu, za kterou od poroty dostal 28 bodů. Diváky uchvátila jejich živelnost, a tak nejspíš není divu, že se to na instagramu StarDance hemží komentáři typu „moji favoriti“. „Tento tanec měl skvělou choreografii. Matouš Ruml neskutečně překvapil. Líbí se mi jeho energie, rychlost a verva, ale ty ruce by chtěly vypilovat. Má na to nejspíš dalších devět dílů, neboť hádám, že bude ve finále,“ zazněl jeden jediný alespoň trochu kritický názor. Jinak převažovaly názory typu „úplně se vznášeli, krásná pocta panu Gottovi", či za mě nejlepší číslo“.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 9.

    Moderátorka Nora Fridrichová (42) a Jan Kohout

    Známá novinářka a moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová si vybrala pro svůj první (ne)soutěžní večer StarDance song Ó Sůzi, tedy nejrychlejší jive celého večera, a ukázalo se, že to nebyl nejšťastnější nápad. Podle Jana Tománka bylo příliš viditelné, že má zatím ještě problémy s fyzičkou. Získali 21 bodů. „Řekla bych, že to bylo trochu těžkopádné. Noru mám ráda, tak se to snad zlepší,“ hodnotili její výkon fanoušci, kterým vadilo, že byla tahle rusovláska nervózní, strnulá a v křeči. „Dneska nic moc, skákala jak koza, co spolkla pravítko,“ nebrali si mnozí servítky. Přesto se našli tací, co ocenili snahu a dobrou choreografii s celou řadou tanečních prvků.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 10.

    Youtuber Karel Kovář alias Kovy (23) a Veronika Lišková

    Poslední tančil youtuber Kovy, jenž na poslední hit Karla Gotta Srdce nehasnou předvedl něžný valčík. Porota byla uchvácena, a Richard Genzer (52) o mladém muži dokonce prohlásil, že je favoritem celé soutěže. Po právu získal 29 bodů, tedy absolutně nejvyšší počet bodů celého večera. Na internetu pak bylo názorně vidět, že právě on má nejsilnější fanouškovskou základnu. Zatímco ostatní soutěžící na oficiálním instagramovém účtu StarDance získávali od tří do sedmi tisíc lajků, Karel Kovář jich měl více než třináct tisíc. A podle reakcí jde povětšinou o jeho nezletilý fandom, který mu bude nepochybně pilně posílat hlasy. Převažují tedy reakce „Kovy je neeej, bomba, naprostá pecka, málem jsem umřela,“ a množství emotikon ve tvaru srdíček. „Už od první chvíle, co jsem se dozvěděla, že budeš ve StarDance, jsem věděla, že budeš můj favorit, a tohle mě v tom jen utvrdilo... Překrásná choreografie, to, jak jsi to společně s Verčou zatancoval, a výběr nádherné písně... Měla jsem slzičky na krajíčku,“ jásají děvčátka. „Ten se už jen s tou fanouškovskou podporou dostane nejmíň do finální čtyřky,“ napsal pod množství rozdychtěných komentářů jakýsi mládenec.

    První kolo StarDance se neslo v duchu největších hitů Karla Gotta
    Autor: CNC_Karel Kopáč

  • 11.

    Galerie

    VIDEO: Youtuber Kovy ve StarDance

    Video
    Video se připravuje ...

    Další hvězda StarDance zveřejněna: Zatančí slavný český youtuber! Česká televize

    Fotogalerie
    148 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

gemino: Naprosté dno je falešná bonzačka od biathlonu...

(13. 10. 2019 19:48)

lufenda: Kovy?! No to je naprosté dno. Tahle sluníčkářská žoužel nesmí v hlavní šaškárně z Kavčích Hor chybět.

(13. 10. 2019 19:17)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy