"Teď už vám to můžu říct, my jsme to tajili. Chystali jsme se na začátku května na dovolenou. Chtěli jsme jet na dva až tři týdny do Thajska," řekl prý Josef Rychtář nedlouho po sebevraždě Ivety Bartošové v Uhříněvsi TV Nova. Majitel bezpečnostní agentury tak chtěl patrně zpěvačce dopřát chvíle klidu na thajské pláži. Jenže nedošlo k tomu. Iveta namísto toho napsala dopis na rozloučenou pro svého syna Artura a vydala se k železničnímu přejezdu.

Plány na exotickou dovolenou, to zní takřka jako rodinná idylka. Je však možné, že si Rychtář zhoršujícího se stavu Bartošové nevšiml? Vždyť i Ivetin poslední rozhovor zaalarmoval její okolí, že všechno tak úplně v pořádku nebude. Iveta výrazně zhubla a sotva mluvila, prý po stomatologické operaci. Tvrdila, že se bojí a že ven může chodit jenom s Pepou, fanouškům pak vysvětlovala, proč přerušila turné a vzkazovala jim, že mají vydržet.

Video
Video se připravuje ...

Psychiatr o Rychtářově truchlení: Snaží se přesvědčit o své nevině! Tereza Kühnelová, hudba: freemusicarchive.org (“Flutter By Butterfly (Instrumental)” (by Josh Woodward))

Podle Rychtářova prohlášení o dovolené se však Iveta na pódia jen tak vrátit nechystala, když měli odjet na začátku května na dovolenou... Namísto toho nyní dochází k jinému plánování - a za pořádně drsných okolností.

Josef Rychtář chystá Ivetin pohřeb, nedokáže se však dohodnout s Ivetinou rodinou, kde a jak ho uspořádají. Včera to už vypadalo, že rezignoval na velký obřad ve velké smuteční síni Strašnického krematoria. A že se snad s rodinou dohodl na malém rodinném obřadu. Jenže od parte, kterým to Rychtář oznámil, se Ivetina rodina včetně syna Artura Štaidla rázně distancovala. K žádné dohodě s Rychtářem prý nedošlo!