Život Ivety Bartošové (†48) byl jako na houpačce, poznamenaly ho hlavně vztahy s muži, do kterých byla česká zpěvačka zamilovaná, ale se kterými láska nedopadla dobře. V roce 2011 se zdálo, že si jí štěstí konečně našlo, když se seznámila s italským hrabětem Domenicem Martuccim. Ten chtěl dostat Ivetu zpět na koncertní pódia, před jejich rozchodem se mu to ale nepodařilo.

3 muži na zahradě

Psalo se léto 2011, bylo krátce po rozchodu s Italem a Ivetě se na zahradě objevila trojice neznámých mužů. Bartošová, vyděšená k smrti, že je poslal Domenico Martucci, zavolala do bezpečnostní agentury, od které měla nainstalovaný bezpečnostní systém. A dorazil Josef Rychtář.

„Seznámil se s ní lstí. Neřekl jí, že ti tři muži na její zahradě jsou z jeho firmy,“ prozradil Blesk.cz Zdeněk Macura. „Bylo to plánované. On se jí pak nabídl jako ochranka,“ řekl ještě zjevně zdrcený Macura. Bartošová jeho nabídku přijala, a tak se dostal budoucí manžel do její blízkosti.

Ultimátum

Kvůli problémům se nakonec v létě 2011 také přestěhovala do jeho domu v Říčanech, ve kterém bydlela i Rychtářova ještě tehdy manželka Darina. Tam prožila měsíc, aby se v polovině září musela odstěhovat zpět do Uhříněvsi. „Nechci vyvolávat rozpory v rodině,“ nechala se tehdy slyšet zpěvačka. Těm ale nezabránila, Darina Rychtářová, nyní Nová, totiž svému manželovi dala ultimátum: „Buď já, nebo Iveta!“ a Rychtář se rozhodl pro českou zpěvačku.

V říjnu již tvořili harmonický pár, ve kterém se Rychtář staral o nemocnou Ivetu a snažil se jí pomoci, Bartošová si ho nastěhovala do domu. A tak víceméně žili ruku v ruce až do června 2013. V tomto období se Rychtář také nechal rozvést se svou manželkou Darinou. I přesto, že Iveta vypadala šťastně zamilovaná, pravidelně se střídala dobrá a špatná období. V Ivetině životě se navíc objevila výrazná postava, ochranitel a bojovník proti domácímu násilí Zdeněk Macura.

„Výlet“ do Itálie

Macura se po jednom ze zoufalých telefonátů od Bartošové rozhodl k činu a odvezl ji na dnes již legendární výlet do Itálie, kde se spojil s Martuccim. Zběsilý Rychtář vyrazil za trojlístkem do Itálie a Bartošovou odvezl zpět do Čech. Ta poté nastoupila do psychiatrické léčebny, ale po pár dnech podepsala revers, starat se o ni opět začal, stejně jako v průběhu celého jejího života, léčitel Jan Saavedra.

Video
Video se připravuje ...

Šokující video: Útěk Ivety Bartošové zachytila kamera FTV Prima FTV Prima

Po této epizodě si již Josef Rychtář Ivetu hlídal jako oko v hlavě a to i přes Macurovy pokusy o Ivetinu záchranu. Rychtář začal organizovat Ivetina vystoupení i celý život. V polovině září 2013 ji pojal za svou zákonitou manželku a tím bylo vše zpečetěno.

Svatba s Rychtářem se uskutečnila na sklonku léta 2013
Autor: Archiv Blesku

Naděje, že by manželství Ivetu „vyléčilo“ z její závislosti na alkoholu, byla lichá. Se zpěvačkou to bylo stále jako na houpačce. Koncerty povětšinou dopadaly katastrofou, objevoval se na nich totiž nezvaný host Zdeněk Macura. A tak bylo jen otázkou času, kdy se semele něco většího. Čekat se na to muselo až do konce listopadu, konkrétněji do Ivetina koncertu ve Svitavách!

Rychtář vs. Macura

V kulturním domě totiž došlo k dalšímu legendárnímu počinu! A to rvačce Josefa Rychtáře a Zdeňka Macury, po které odcházel ochránce žen bez košile, kterou mu Rychtář roztrhal přímo na těle. Kdyby věděli, co se stane o pět měsíců později, jistě by si toto extempore odpustili.

Video
Video se připravuje ...

Macura se pral dvakrát! Podruhé z něj servali košili! Jan Jedlička, David Turek

Co se však s Ivetou dělo v roce 2014, nikdo nečekal! Na začátku roku podstoupila operaci zubů, která podle slov samotné Bartošové nedopadla zrovna nejlépe. Pohublá Iveta začala děsit své okolí a množily se obavy o její zdraví! Rychtář ale o ničem slyšet nechtěl, tvrdohlavě si trval na tom, že Iveta je v pořádku a on péči o ni zvládá. Přesto se vyskytly i zprávy o domácím násilí, které musí Iveta snášet, a světlo světa spatřily i zoufalé Ivetiny sms zprávy a telefonáty volající o pomoc! Nikdo však nenašel tolik odvahy, aby Ivetě dokázal doopravdy pomoci. Trestní oznámení Zdeňka Macury již neměly takový účinek jako na začátku a policie je nejspíše brala na lehkou váhu.

Osudný den

A pak přišel osudný den 29. 4. 2014! Rychtář i se svým synem Janem odjeli vypovídat na policii kvůli rvačce s Macurou ve Svitavách a toho Iveta využila ke svému poslednímu činu. Oblékla se celá do černé, do ruky vzala košíček a vydala se k vlakovým kolejím. Tam v 11:33 skočila pod vlak, její život vyhasl a skončilo tak utrpení, kterým si oblíbená zpěvačka musela procházet.

Rychtář po návratu z policie nalezl dopis na rozloučenou adresovaný Arturovi a obraz, který Rychtářovi Iveta namalovala k narozeninám. Od té doby vše vyšetřuje policie.

Video
Video se připravuje ...

Reportáž z místa tragédie: Bartošová si na vlak smrti počkala David Vaníček, Petr Soukup