Vítejte v Česku Chrisi, jsme rádi, že jste tady. Je to Vaše první aktivita zde, že?

Barrie:
Ano, oficiálně první. Vlastimil (pozn. red. koordinátor hostů Comic-conu Vlastimil Šprta) mě kontaktoval už několik let a v podstatě mi říkal, že by byli opravdu rádi, kdybych přijel. Asi jsem ho trochu štval, že jsem pořád odkládal cestu do Prahy. Avšak letos mi v tom nic nebránilo a jsem opravdu rád, že jsem se sem vydal. Všichni jsou totiž fantastičtí, cesta byla klidná, hotel skvělý. Centrum Prahy je absolutně senzační! Slyšel jsem historku o tom, že pro jednoho konkrétního Rakušana s knírkem to bylo jedno z jeho oblíbených měst, a proto ho nebombardoval, ale třeba to jsou jen staré povídačky. Každopádně je absolutně uhrančivá a je skvělé tady být.

Co říkáte na to, že je Červený trpaslík v Česku tolik populární?

Barrie:
Myslím si, že je to mimořádné. Opravdu. Samozřejmě lze předpokládat, že bude populární doma ve Velké Británii a nejspíš i v anglicky mluvících zemích – v Americe, Austrálii, Kanadě. Ale před nějakou dobou jsem zjistil, že je seriál populární i tady. Ale teprve tento víkend jsem pochopil, jak moc je ve skutečnosti oblíbený v Česku. Všichni lidé, jako Albert, který nás vezl v pátek ráno, nebo Lucas, co s námi jel ve čtvrtek večer, nám říkali, jak neuvěřitelně oblíbený je Červený trpaslík mezi lidmi ve věku od 20 do 50 let. A je to také pozoruhodné vzhledem k tomu, že váš jazyk je tak jiný. Což ale zjevně není žádná překážka. Albert dnes říkal, že to je pouze jednoduchý humor se čtyřmi chlapíky zaseknutými na kosmické lodi, kteří se snaží dostat domů. Přesto je fascinující, že je tu show tolik populární.

Červený trpaslík ve třetí sérii.
Autor: Oficiální zdroj/RedDwarf.co.uk

Jak by měl podle Vás skončit celý seriál?

Barrie:
Vím, že režisér a scénárista Červeného trpaslíka Doug Naylor to nechce oficiálně ukončit. Nechce prohlašovat, že tohle je poslední díl, ale nechat to otevřené pro další příběhy. Myslím si, že to dělá správně. Byl bych radši, kdyby nebyl žádný oficiální konec. Domnívám se, že to má pokračovat, dokud to jde. Nikdy nechce říct, že je něco poslední, protože pak už se k tomu nemůžete vrátit. Proto dokud bude schopní chodit a mluvit zároveň, tak v tom budeme chtít pokračovat.

Do místnosti vstupuje usměvavý Craig Charles a vítá se s novináři a Chrisem Barriem.

Charles:
Omlouvám se za zpoždění, před chvílí jsem vystoupil z letadla. Nevěřím, že jsi vlezl na palubu letadla. Řekl s širokým směrem ke kolegovi.

Barrie:
Jak jsem už říkal, prosili mě pár let, takže jsem se z toho už nemohl vykroutit.

Jaká je vaše oblíbená epizoda Červeného trpaslíka?

Charles:
Všechny jsou zábavné. Mám rád Návrat do reality. Je to v páté sérii? To je ten díl s Timothy Spallem, kde se všichni vzbudíme a myslíme si, že to celé byla jen videohra. Tak ten mám rád, ale nemám nějakou obzvlášť oblíbenou epizodu. Spíš mám preferované scény. Užíval jsem si třeba natáčení scénu s Krytonem a Polymorfem, kdy se ze mě Kryton snaží dostat zmenšující se boxerky. U tohoto celkem levného vtipu jsem se pochechtával.

Barrie:
A já si vzpomínám, že pak přišel Rimmer a říká: „Nemůžu říct, že mě to zas tak moc šokuje... ty přeřízneš cokoliv, viď?!“ A taky Trosečníci. Kdy jsme spolu ztroskotali, to byl skvělý díl.

Video
Video se připravuje ...

Rimmer a Lister z Červeného trpaslíka v Praze! Jaká je jejich nejoblíbenější epizoda? Jedlička

Charles:
Říkal jsem si, že bychom to mohli přetvořit v divadelní hru a hrát ji v divadlech. Je to v podstatě malá hra jen pro vystupující. To byla perfektně vytvořená komedie. Celé je to vlastně o scénáři, že? Scénáristé byli skutečně ve formě. A to mně i Chrisovi hodně usnadňuje práci, když text je výtečný. A žádný pocit není tak silný, jako když máš tak dobrou citaci, co máš říct a víš, že až zazní, tak to otřese střechou. Lidé se tomu budou smát a to ti dá...

Barrie:
To Tě hodně nakopne.

Fotogalerie
15 fotografií