Vůbec poprvé přicestovali do Prahy hlavní představitelé britského seriálu Červený trpaslík Craig Charles a Chris Barrie. V O2 Universe je v sálu přeplněném k prasknutí uvítal bouřlivý potlesk. Diváci se během hodinové show bavili dalšími výbornými vtípky dobře naladěných Britů. Na dotaz skvěle připravené moderátorky, co spojuje Velkou Británii, Japonsko a Českou republiku, když je Červený trpaslík v těchto zemích tolik populární, Chriss Barrie bryskně odpověděl: „Podivíni!“

Herci nešetřili perličkami z natáčení. Vyprávěli, jak se kupříkadu vraceli v 5 ráno z divoké párty v Manchesteru a představitel Krytona Robert Llewellyn se šel 5 hodin líčit, aby se v 10 hodin potkali na place. Barrie s Charlesem pak dále popisovali, jak Danny John-Jules, který ztvárnil Kocoura, vždy usilovně zkouší před natáčením scény. „Hrozně u toho křičí,“ práskl kolegu rozverný Craig Charles a Chris Barrie ho hned doplnil: „Přijde za Dougem (pozn. red. Dougem Naylorem, tvůrcem seriálu) a zeptá se ho, jestli by mohl mít Kocour takové antré. Pak si dá dlouhý rozběh a křičí u toho a tančí. Doug mu to pochválí a on pak další 4 hodiny s křikem zkouší různé varianty svého příchodu,“ rozesmíval sál Chris Barrie a imitoval pohyby tvora, který se vyvinul z kočky.

Nekonečné líbání

Dalším vrcholem talkshow byl moment, kdy se moderátorka herců ptala na pátý díl 7. epizody pojmenovaný jako Stesk. V něm má Lister sen, jak se vášnivě líbá s Rimmerem. Chris Barrie nejprve tvrdil, že polibek trval celou věčnost, a doplňoval ho Charles: „Nikdy jsem na place neviděl tolik lidí, jako když jsme točili ten polibek,“ vtipkoval a později líčil i samotné líbání: „Došlo i na francouzské polibky s jazyky. Celá pusa trvala déle, než se nakonec dostala do seriálu,“ přiznal Craig. Barrie fór ještě vygradoval: „Přál bych si, aby trvala ještě déle!“

Oba herci také poprvé viděli, jak zní legendární český dabing. Organizátoři jim pustili díl, v němž se Lister svěřuje, jak přišel o panictví ve 12 letech na golfovém hřišti. „Zní to ještě vtipněji, než jak sám mluvím,“ pochvaloval Charles práci českých dabérů. „V Japonsku mě namluvili velmi hlubokým hlasem, ve Španělsku mě zase dabovali velmi vysokým hlasem a zním trošku jako gay. Možná proto mě tam muži oslovují,“ rozesmál, nikoliv naposledy, sál.

Herci dostali také dárky od hostů a pořadatelů. Chrise Barrieho dojala kresba fanynky, na níž byl vyobrazený jako Rimmer řídící auto. Což milovníka a sběratele starých automobilů potěšilo a překvapeně se ptal: „To jste vážně kreslila vy?“ Charles ho před tím popichoval, že by si přál, aby na papíře bylo nakresleno, jak Rimmer sedí na záchodě. Když papír rozbalil, tak konstatoval, že si ho i tak může pověsit na záchod. Lister zase dostal vyobrazeného sama sebe u djského mixážního pultu.