Pokud v průběhu probíhajícího víkendu někde v Praze potkáte Bobbyho z Dallasu, nezdá se vám to. Ze sprchy vylezl už dávno! „Právě jeho zmrtvýchvstání a vysvětlení, že jedna sezóna Dallasu, kde byl mrtev, byla jen špatný sen, je přece fantasy zápletka jako hrom. Patrick Duffy na Comic-Con patří!“ smějí se organizátoři už 5. ročníku festivalu pro fanoušky popkultury, kde většinou hrají prim herci právě ze žánrových filmů.

Hned po příletu pak herec zamířil do hospody U černého orla a o Česku hovořil i na tiskové konferenci. „V Praze jsem poprvé, a velmi jsem se sem těšil, protože každý, komu jsem v Americe řekl, že jedu do Prahy, tak mi to záviděl...  Ti, kteří tady byli, tak byli nadšeni. Celou sobotu mám volno a mám seznam míst, kam se půjdu podívat, ale už cestou sem mě řidič vezl přes Vltavu, která mě uchvátila. Hodně času tedy strávím okolo řeky," řekl Duffy, který prozradil i to, jestli by šel do natáčení dalších dílů Dallasu.  „Samozřejmě, ale dokud byl naživu Larry Hagman (představitel J.R. Ewinga) měli jsme domluvu ještě společně s Lindou Grey (představitelka Sue Ellen Ewingové), že natáčet budeme buďto všichni nebo nikdo. Říkali nám tři mušketýři. Teď, když už Larry není, bylo by to jen na nás dvou. Ale hlavně by musel být kvalitní scénář," odpověděl na dotaz Blesku Patrick Duffy.

Kromě Duffyho si víkendový pobyt a festivalové setkání s českými fanoušky dopřává í řada dalších hvězd. V Praze je třeba televizní Hercules Kevin Sorbo (65), zlý Terminátor T-1000 Robert Patrick (65), robot C3PO ze Star Wars Anthony Daniels (78) či hvězdy seriálu Červený trpaslík Chris Barrie (64) a Craig Charles (59).

326 – V tolika epizodách původního Dallasu si Patrick Duffy zahrál.

Sláva ve stínu tragédie

Na vrcholu slávy potkala herce tragédie. V roce 1986 dva teenageři zavraždili oba jeho rodiče při přepadení jejich baru v Montaně.

Video
Odemknout video

Skutečný osud Bobby Ewinga. Vraždy a nemoci mu vzaly jeho nejbližší Videohub

Fotogalerie
32 fotografií