Nebýt Martinova hereckého umu, dabing by ho rozhodně neuživil, alespoň ne v našich končinách. Částka, kterou ostřílený profík vydělá za jeden namluvený díl, je oproti hollywoodským profíkům směšná. Ti by za takovou almužnu ani nevystrčili palec z pod peřiny.

Tohle monstrum je Bart

Nicméně Martin „svého“ Barta miluje, přece jen s ním žije už třicet tři let a vyrostla na něm nejedna generace. „Když potkám nějakou rodinu a rodiče říkají dětem, že tohle monstrum je Bart Simpson, tak děti si řeknou, že se rodiče zbláznili. Pak na ně ale promluvím a děti jsou v šoku,“ smál se Dejdar v podcastu Hype-Cast s tím, že občas si i z někoho svým hlasem vystřelí. Nejen díky jeho skvělému podání malého lumpa označil tvůrce sitcomu Matt Groening (70) český dabing za jeden z nejlepších na světě.

Miliardář z Monaka

Bohužel honorář tomu ale příliš neodpovídá. Za jeden díl, kdy Dejdar dabuje, mu na účet cinkne směšná částka 1 500 korun. To za oceánem jsou štědřejší. „Oni berou půl milionu dolaru za díl. Takže když namluví deset dílů, tak mají čtvrt miliardy a nemusí půl roku nic dělat,“ prozradil Martin, jenž když v Americe řekl, že se živí také jako dabér, všichni ho měli za miliardáře. „Měli pocit, že žiju v Monaku, mám zámek a lítám tryskáčem,“ popsal Dejdar se smíchem.

Video
Video se připravuje ...

Martin Dejdar se svou atraktivní manželkou: Šaty jí šiju já, tvrdí Markéta Reinischová

Fotogalerie
30 fotografií