Na 5. ročníku setkání fanoušků různých popkulturních fenoménů se to zahraničními i českými hvězdami jen hemžilo, právě Duffy ale budil největší zájem. Aby ne – seriály Dallas a Krok za krokem patří k největším televizním fenoménům 90. let v Česku. „Všichni, komu jsem řekl, že jedu do Prahy, mi záviděli,“ hlásil už v pátek na tiskové konferenci s tím, že mu na první pohled učarovala Vltava.

A okolo ní opravdu strávil většinu soboty. Ze svého hotelu v centru vyrazil s přáteli v jedenáct hodin dopoledne a zamířili rovnou na Karlův most. A zde legendární Bobby Ewing kolemjdoucí poprvé překvapil! Vytáhl totiž malého plyšového zajíčka, kterého na historickém mostě fotil a udělal si s ním selfie. Je to jeho cestovní talisman nebo pro něj má jinou emotivní hodnotu? „Mám čtyři vnoučata a jsem hrdý, jací jsou z nich lidé,“ naznačil herec, který v roce 2017 ovdověl.

Další hvězdy

Z Karlova mostu vyrazil na Malostranské náměstí, kde obdivoval interiér chrámu sv. Mikuláše, v Nerudově ulici pak zašel na výstavu impresionistických obrazů. Historické centrum Prahy představitele naftařského playboye v každém případě viditelně nadchlo, teplý den ho pak ale zahnal do stínu Muzea čokolády, kde se čepuje pivo s čokoládovou příchutí. Zde se herec s doprovodem logicky chvíli zdržel...

Kromě Duffyho si víkendový pobyt a festivalové setkání s českými fanoušky dopřála řada dalších hvězd. V Praze byli třeba televizní Herkules Kevin Sorbo (65), zlý Terminátor T-1000 Robert Patrick (65), robot C3PO ze Star Wars Anthony Daniels (78) či hvězdy seriálu Červený trpaslík Chris Barrie (64) a Craig Charles (59).

V Česku byl i J. R.

Česko před lety navštívil i zřejmě nejznámější hrdina seriálu Dallas, snad všemi milovaný padouch J. R. Ewing, tedy herec Larry Hagman (†81). Také ten před svou smrtí v roce 2012 poskytl rozhovor reportérovi Blesku Petru Mackovi. „V Praze jsem byl dvakrát, poprvé dokonce ještě v Československu těsně po pádu železné opony a vaší revoluci, hned na začátku 90. let. Sbírám vlajky, tak jsem šel do obchodu, na kterém jedna vlála, a chtěl ji koupit. Ale prodavač mi ji ani za nic nechtěl prodat. Byla to doba, kdy u vás bylo vše ještě takové šedivé, a on asi nevěděl, proč a na co tu vlajku chci, bál se,“ vzpomínal herec. „Pak jsem se do Česka vrátil ještě po letech, a nevycházel jsem z údivu, jak se Praha změnila. Lidé usměvaví, srdeční, město opravené, krásné, čišící historií,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Jaké komiksy vládnou Česku? Budete se divit! Co dál prozradil šéf největšího komiksového vydavatelství? Petr Macek

Fotogalerie
42 fotografií