V minulé epizodě soutěžící změřili své síly ve dvou soubojích o odměnu. Z prvního klání vyšli vítězně Lovci, druhého souboje se každý hráč účastnil sám za sebe a následovala po něm aukce jídel a pochutin, z nichž některé v sobě skrývaly také tajné výhody. Jednu takovou, která může změnit průběh hry před sloučením kmenů, objevila ve své odměně i programátorka Nikola (31), a telefonát youtubera Martina Mikysky (30), známého jako Mikýř, s jeho přítelkyní všechny dojal. Slzy na krajíčku měl i MMA bijec Samuel „Pirát“ Krištofič (34).

Lovci pak spekulovali, jak silnou výhodu mohl získat hoteliér Jack (45) během dražby, ale v jednom mají jasno - pokud prohrají souboj o odměnu, chtějí se ho za každou cenu zbavit. Prakticky každou soutěž kvůli nataženému svalu na lýtku „sedí na střídačce“ a vše za něj oddřou jeho kolegové z týmu. Přitom během aukce i přes doporučení lékařů neskákat byl náhle čilý jako rybička, hopsal, jako kdyby žádnou bolestí nikdy netrpěl. Kromě toho dělá svou sebestředností dusno v kmeni, vyvolává spory a poslední odměnu dokázal otočit v rasovou diskriminaci.

Kmeny šly každopádně tentokrát do dalšího souboje o imunitu s vědomím, že do vyřazovacího duelu jsou automaticky nominováni z minulého dílu zpěvák Jakub Bína (39) s hasičem Filipem (24), ke kterým měli přibýt ještě další dva soutěžící. Titáni tentokrát excelovali a Lovce s velkým předstihem porazili - a při souboji o individuální imunitu u Lovců byl pak nejúspěšnější art director Martin Husár (30) alias Bandurko. Ten při kmenové radě, během níž byl skutečně kmenem na vypadnutí určený Jack, proti vyhlasovaným nominoval „velkého hráče v malém těle“, tedy Mikýře.

Video
Video se připravuje ...

Survivor 2024: Dojetí nad telefonátem domů TV Nova

Jenže jak je v téhle řadě zvykem, došlo na nečekaný zvrat - Jakub, osobní trenér a od roku 2005 také zpěvák skupiny Skyline, šokoval ještě před soubojem o přežití na ostrově - a hru dobrovolně opustil! Ze zdravotního důvodu, co by potenciálně mohl ohrozit jeho hudební kariéru... „Mám velký problémy s uchem. Dospělo to do fáze, že hůř slyším a v tom uchu mi neustále píská. Bourá to moji psychiku, nejsem schopnej hrát všechny hry, protože je všude voda. Nemám tu co dělat a strašně mě to mrzí,“ šokoval diváky, co o tom v ten moment slyšeli docela poprvé.

Moderátor Ondřej Novotný (46) bez duelu jeho pochodeň zhasnul, nechtěl se dívat na to, jak soutěž vzdá předem. Jenže to se nakonec stejně stalo - Filip, co si většinu svého pobytu v Dominikánské republice stýskal, hru s Jackem a Mikýřem schválně prohrál. Jeho loučení bylo zvláštní. „Já chtěl vyhrát, věřil jsem si, ač to zní egocentricky, že jsem jeden z těch nejlepších na výhru. Byl jsem nejkomplexnější, v hlavě všechno srovnaný, trénoval jsem celej život... Upřímně, cítím se strašně, strašně toho lituju, ale rodinu mi nikdo nedokáže vynahradit,“ překvapil. Hru tak skutečně opustili dva hráči...

Fotogalerie
66 fotografií