Jednou z hlavních novinek, které druhá řada přinese, jsou právě kostýmy prodavaček. Zaměstnankyně obchodního domu dosud nosily fialové uniformy s modrými doplňky. Těm ale odzvonilo.

Vítaná změna

„Máme nové šaty v jiné barvě a především z jiného, trochu příjemnějšího materiálu,“ prozradila Dancingerová. Nové, modré šaty si nemůže vynachválit. „Měly jsme rády i ty původní uniformy, které byly moc hezké, ale když v čemkoliv strávíte hodně času, tak vás to po nějaké době trošku omrzí. Takže jsme tuto změnu s nadšením přivítaly,“ přiznala herečka.

Letní terasa

Kromě nových, svěžích uniforem prodavaček dostala »letní tvář« i terasa obchodního domu Zlatá labuť. Děj se totiž bude odehrávat převážně v létě 1939. Druhá sezona seriálu také nabídne více exteriérových scén. „Ukážeme nová, atraktivní prostředí. Točili jsme třeba na zámku v Brandýse nad Labem nebo na dobově upraveném Vyšehradě,“ prozradila kreativní producentka seriálu Klára Follová.

Na plac se chodí vyspat!

Ve Zlaté labuti hraje jednoho z hlavních záporáků – nacistu Grubera. Natáčení si Jaroslav Plesl (48) nemůže vynachválit. Do ateliérů se totiž chodí vyspat! „Pěkné jsou ty schované kanceláře, kde se tolik netočí, protože tam jsou pohodlné velké gauče a člověk si tam může odpočinout a přemýšlet...“ prozradil herec s tím, že se nepředře. „Někteří kolegové sem chodí od rána a jsou tady až do noci. Mají jeden obraz za druhým. Já sem naopak přijdu na dva tři obrazy jednou týdně si to tu užít a potěšit se s lidmi, které mám rád. A trošku si i zahrát. Pak zase frčím domů,“ dodal Plesl s úsměvem.

Zlatou labuť můžete sledovat každý čtvrtek od 20:20 hod. na TV Nova.

Video
Video se připravuje ...

Zlatá labuť: Jak to bylo doopravdy - 3. díl TV Nova

Fotogalerie
23 fotografií