Premiérový díl reality show Výměna manželek se vysílal ve středu 8. února na Nově. Vyměnily se v něm dvě docela odlišné maminky - ačkoliv si věkem byly poměrně blízké, jejich životy nemohly být odlišnější. IT testerka Karolína (37) z Předboje u Neratovic společně se svým manželem Jardou, v tuto chvíli nezaměstnaným, velmi volně vychovávala své tři děti - Daniela (5), Anežku (3) a Dominika (půl roku) v obklopení nejmodernější techniky, na které jsou  tyto ratolesti už v takhle nízkém věku závislé.

V rodině Mirky (33) z Ostravy ji čekal vznětlivý Tomáš (31) a čtyři děti - Petr (13), Matyáš (7), Zuzana (3) a Natálie (1). Zatímco Karolína byla v šoku z toho, že se v této domácnosti údajně dbá na úklid, ale podle ní je tam nepořádek, a děti spí místo v dětském pokojíčku na posteli v obýváku na gauči, Mirka se zase podivovala nad něčím jiným, a to pro ni neobvyklými zvyky druhé rodiny - třeba že ráno děti vynechávají návštěvu koupelny. A i Jarda potvrdil, že se u nich doma zuby moc často nečistí - a to i když měli speciální dávkovač na pastu. Prý až večer... a to jenom, pokud si vzpomenou.

Hygiena v Předboji, na které by možná měli zapracovat i rodiče, ale není tím největším problémem. K mnohem větším sporům dojde v Ostravě, kde se dočasná partnerka Karolína často pře s Tomášem. Ten sám přiznal, že většinou chodí z práce se špatnou náladou. „To pak dokážu být nepříčetný, protivný, zlý, hnusný, ale uvědomuju si, že ta ženská za to nemůže.“ Je ale fakt, že chování Karolíny jeho náladě nepřidávalo. Nakoupila řadu věcí, které byly podle něj zbytečné - třeba odpadkové koše na recyklaci nebo speciální dětské mýdlo za šest stovek.

Karolíniny nákupy Tomáš vztahoval na sebe, ponižovalo ho to, jelikož se mu zdálo, že mu tím náhradní manželka dává najevo, že je to vše nad jeho finanční možnosti. „Psychicky mě to dostává, protože to není tak strašné,“ durdil se. Skřípalo to mezi nimi i z jiných důvodů - neshodovali se ani na výchově, změna režimu tak nějak nenastala, a každá jejich společná konverzace se rychle změnila ve výměnu ostrých slov a nadávek. Kvůli vyúčtování nákupů na sebe dokonce křičeli a závěrečnou rozbušku mezi ně hodila Karolína.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Drsné hádky o rodinný rozpočet a nechuť, dělat někomu služku tv Nova

Nejprve doporučovala, aby si „vrznul“ se svou manželkou a uklidnil se, až se mu vrátí, a pak dodala: „Já jsem aspoň úspěšná, děti mají všechno a mají doma čisto,“ vmetla Tomášovi do tváře. A to bylo poslední kapkou. Za tato slova ji vyhodil z bytu, protože jeho děti ve špíně rozhodně nevyrůstají. Nepořádek se řešil i mezi osmi očima, stejně jako předchozí hádka. Karolína ji obdivuhodným způsobem obrátila proti Tomášovi - on prý útočil na jejího muže, proto se rozčílila.

Mirka pak vyměněné mamince vytkla, že je její rodina závislá na elektronice - i na přehnaném utrácení. Zatímco Karolína to popírala, Jarda uznal, že kurýrní služby k nim opravdu každý týden přijíždět nemusí.

Mimochodem, obě maminky hodlají peníze získané z Výměny investovat především do sebe. Zatímco Mirka by si přála nové zuby, jelikož její současný chrup neblaze poznamenala její těhotenství, a zbytek peněz chce dát do bydlení, Karolína hodlá postoupit řadu zákroků na poli estetické medicíny - zmenšit ňadra, podstoupit liposukci a odstranit přebytečnou kůži...

Fotogalerie
11 fotografií