Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Středočeské Prostřeno! plné vyhrocených okamžiků: Zdravotní potíže a problém s alkoholem!

/
  • Tento týden v Praze v okolí!
    27. června 2022 ● 10:00

    Poslední předprázdninový týden je tady a s ním i další nálož emocí a receptů v oblíbené reality show. Kdo si tentokrát odnese výhru za své kulinářské umění, komu se dařit bude, komu ne, a kdo bude naopak taktizovat? Seznamte se s tím nezajímavějším, co vás u obrazovek čeká.

    Prostřeno! se bude v týdnu od 27. června odehrávat v Praze a středních Čechách, kde se o 60 tisíc, další tisíce v divácké volbě a titul hostitele týdne utkají 3 ženy a 2 muži. U prostřených stolů dojde na recepty světové i domácí kuchyně a zajímavý úkol týdne, kterým je tentokrát příprava a servírování krekrů. Tedy dobrota, která se dá odbýt, ale i vymazlit. Jak se takové zadání podaří zakomponovat hostiteli do menu, aniž by ostatní poznali, že se jedná o něco navíc? Kdo se tohoto úkolu jak chopí, kolik bodů za něj padne... a najde se nějaký filuta, co jej neudělá vůbec?

  • 1.

    Pondělí - Ahmed

    Jako první se k plotně postaví Ahmed (40). Ten se svěří se svým životním příběhem, který nebude zrovna jednoduchý, a pobaví i způsobem svého vaření: na to se totiž chystá s chirurgickou ocelí. Tedy vidličkami, lžičkami, aby maso bylo rychleji měkké. Možná to trochu připomíná vaření z pohádky O statečném kováři, ale je to tak. Nebo alespoň Ahmed tomu postupu věří. Uvidíme, co na vidličky naměkko řeknou hosté… Ahmed každopádně chystá salát, brokolicový krém a jako hlavní chod bude trojkombinace na srbský způsob s rýží a nakonec tiramisu. To Ahmed dělá poprvé a trochu to podle toho i vypadá, jak záhy konstatují hosté.

  • 2.

    Pondělí - Ahmed

    Ahmed do pořadu vstupoval s přesvědčením, že chce zvítězit za každou cenu. Potřebuje totiž peníze na léčbu svých zdravotních potíží. Jenomže si to nakonec sám rozmyslí a bodovat prý bude podle toho, jak mu chutná. Ještě před příchodem hostů ale na Ahmeda dopadne stres, takže si bude muset změřit tlak a pořádně se rozdýchat. Nervy má totiž doslova na pochodu... Kromě toho se mu podaří už u přípitku zranit a poteče krev, z čehož mu bude mdlo a bude potřebovat pár okamžiků, aby se vzpamatoval…

     

    Jako zábavu nachystá tento exotický sympaťák ukázku masáží, při které předvede svoje řemeslo. Uvolní se díky tomu nejenom jeho hosté, ale i Ahmed sám?

     

    VIDEO: Ahmedovy zdravotní problémy

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Ahmedovy zdravotní problémy FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Petr

    Úterní soutěžní menu připraví Petr (47), který se vyučil jako elektromechanik pro důlní stroje a zařízení, nyní má ale restauraci, kde pracuje jako číšník, a jeho práce je mu největším koníčkem. Dá se tedy říct, že je oproti svým soupeřům, co nejsou profesionálové, ve výhodě… Petr nepozve hosty k sobě domů, ale ke kamarádovi. Momentálně se totiž nachází v situaci, kdy si vlastní bydlení hledá. Petrovo menu je plné tajemných názvů, jelikož slibuje řepové Napoleony, cibulačku, lasagne nebo mechový dort. Ten je věrný svému názvu a je opravdu zelený.

  • 4.

    Úterý - Petr

    Jeho hosté se na menu těší. A především na mechový dort, který je pro mnohé z nich velkou neznámou. Bude obsahovat tento dezert mech, nebo špenát? A hodí se špenát do dortu, není to trochu vaření pejska a kočičky? Pozor ale i na další položky v menu. Ahmed nemá rád sýr v cibulačce, protože to prý pak celé chutná jako sýrová polévka. Navíc dojde na to, že Ahmed jídlo odmítne. V cibulačce je víno a to on nebude. Nikdy! Dramaticky od sebe odstrčí talíř a všichni zkoprní. Jenže Ahmed nejí nic, co obsahuje alkohol. Ostatní mají pocit, že to bylo dost demonstrativní a zcela zbytečné gesto…

     

    VIDEO: Problém s alkoholem v jídle

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Problém s alkoholem s jídle FTV Prima

  • 5.

    Středa - Mariya

    Středa bude patřit Mariyi (51). Ta pracovala jako uklízečka, pokojská, barmanka, pomocnice v sadu při sklizni ovoce, pomocná cukrářka a pomocná síla v kuchyni. Nyní připravuje snídaně pro hosty v hotelu a je zároveň manikérkou a pedikérkou. Mariya se narodila na Ukrajině a přes 20 let už žije v České republice. Hosté se proto těší na ukrajinskou kuchyni, ale z té se dočkají jen boršče, o kterém se u stolu povede vášnivá debata, zejména mezi Ahmedem a Petrou. Ti se budou přít o jeho správné podobě. Jenomže víc než o boršč jde o to, že tihle dva si zrovna nepadli do noty a vyhledávají okamžiky, kdy se do sebe (naštěstí jenom verbálně...) pustit.

     

    VIDEO:  Ahmed s Petrou ve při

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Ahmed s Petrou ve při FTV Prima

  • 6.

    Středa - Mariya

    Kromě boršče Mariya připraví avokádovou pomazánku s vajíčkem a s bagetou, hlavní chod s názvem Kimberley a čokoládový dort s čerstvým ovocem a želatinou. Hosté budou zklamaní, čekali víc ukrajinských jídel. Jak si pochutnají na hlavním chodu, který je dovezený až z Kanady?

     

    Aby nebylo těch starostí málo, Ahmed, tedy nejnáročnější host ze všech, opět dělá problémy. Dozvíme se totiž, že nejí řepu, ovšem v polévce mu pro změnu nevadí. Všichni jsou zmatení. Nejde nakonec jenom o psychologickou hru, tedy o taktiku? Nebude to Mariyu mrzet?

  • 7.

    Čtvrtek - Petra

    Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, žena v domácnosti Petra (34). Do pořadu se přihlásila sama, protože to bere jako novou zkušenost, a pokud by vyhrála, tak by peníze použila na vybavení domácnosti. Soutěžní jídla si vybrala, protože by chtěla, aby její hosté měli možnost ochutnat romskou kuchyni. Připraví cibulovou bagetu s holubky, slepičí vývar s domácími nudlemi, bramborové knedlíky s červeným zelím a kachní stehno a piškotové řezy s mascarpone a ovocem. Trefí se hostům do chuti?

  • 8.

    Čtvrtek - Petra

    Ahmed má jasno, pokud chce Petra vyhrát, měla by přichystat domácí bagetu, jinak nemá šanci. Petra se sice snaží, jenže se dostaví stres… a hosté si pořádně počkají. Jsou naštvaní, ale Petra se jim neomluví. Petr má jasno, že u hostitelky nastala chyba v organizaci. Celý večer se pak vyhrotí v okamžik, kdy se během večeře udělá zle Ahmedovi - a veškeré dění se na chvíli přeruší. Později se ukáže, že mu se vší pravděpodobností neudělala dobře kachna. To ale nikdo ještě neví a všichni jsou nenadálou situací zaskočeni. Tenhle večer se opravdu nepovede…

     

    VIDEO: Nekonečné čekání

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Nekonečné čekání FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Lucie

    Páteční vaření si vezme na starosti Lucie (26), co pracuje jako zástupkyně vedoucího směny ve firmě, která se zabývá tiskem, designem a polygrafií. Jejím největším koníčkem je ale poměrně překvapivě drsné ragby, jež hraje na závodní úrovni. A ragby také svým soupeřům předvede. Na zábavu dorazí její kamarádky a společně hostům předvedou, o co v tomhle sportu vlastně jde. Nicméně tady jde především o jídlo. Usměvavá Lucka chystá odlehčené menu a orientální kuchyni - carpaccio z řepy, hovězí vývar, východní rýži s masem a čokoládový dortík.

     

    VIDEO: Nečekaný koníček hostitelky

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Nečekaný koníček hostitelky FTV Prima

  • 10.

    Pátek - Lucie

    V pátek dorazí ke stolu i Ahmed, kterému bylo ve čtvrtek nevolno, a přestože ho zábava celkem zaujme, z Lucčina menu jako takového dvakrát nadšený. Vždyť přece nejí řepu, tak co řekne na řepové carpaccio? Anebo se opět přemůže? Atmosféra u stolu záhy zhoustne a dojde na celotýdenní vyříkávání… Kdo se přizná, že je taktik? Kdo si odnese výhru a jak celý týden dopadne? Bude to výhra zasloužená, anebo půjde o výsledek dobře zahrané „hry“? Těšte se na páteční pokličky, nad kterými se teprve odhalí skutečné charaktery soutěžících…

  • 11.

    Prostřeno!

    Sečteno a podtrženo, tento týden rozhodně nuda nehrozí. Dívejte se každý všední den v 17.50 na Primě a přesvědčte se sami.

    Fotogalerie
    7 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy