Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Královéhradecké Prostřeno! s celebritní účastí: Mladší sestra Evy Hruškové Jana rozproudí zábavu!

/
  • Jana Hrušková v pořadu Prostřeno!
    9. května 2022 ● 13:30

    Tento týden se bude populární kulinářský pořad Prostřeno! odehrávat  v Královéhradeckém kraji, kde se o výhru 60 tisíc a další tisíce v divácké volbě utkají tři ženy a dva muži. Diváci FTV Prima rozhodně nebudou ochuzeni o svou dávku receptů i šmejdění… a také pozoruhodných momentů.

    Jednou ze soutěžících je totiž Jana Hrušková (63), sestra slavné české Popelky Evy Hruškové (70), která si říká Yngland. Mezi sestrami je to už delší dobu napjaté, a v roce 2016, kdy Jana kandidovala na prezidentku a sociální sítě plnila svými extremistickými názory, se Eva, manželka herce Jana Přeučila (85), nechala nejednou slyšet, že se za Janu stydí… Co se v životě této svérázné dámy od té doby změnilo? A jak se bude chovat v Prostřenu? Buďte si jisti, že to bude tentokrát hodně... zážitkové.

  • 1.

    Pondělí – Jana Hrušková

    Jako první se k plotně s obrovským entuziasmem a odvahou postaví herečka, zpěvačka a influencerka Jana Hrušková. A vůbec to nebude mít jednoduché, protože jejími spolusoutěžícími  a vlastně i protihráči budou o generace mladší účastníci. Jana své hosty pozve k sobě do baráčku, kde žije se synem, a nachystá menu plné domácích produktů. Připraví českého kohouta, chléb se škvarky, hovězí polévku a palačinky z domácích vajec. Ne všechno jídlo se jí povede na jedničku, ale úkol týdne, kterého se Jana trochu bála, se podaří skvěle. Drožďová pomazánka chutná úplně všem.

  • 2.

    Pondělí – Jana Hrušková

    Svou bezprostředností Jana hosty příjemně překvapí a hned v pondělí se ukáže, že to bude tento týden právě ona, kdo bude tahounem zábavy. Jana jídla servíruje tak trochu podomácku a vůbec se s ničím ani nikým nemaže. Popíše, jak se pokoušela dělat škvarky a propálila díru do koberce, a zaujme i zábavou, která bude tak dokonalá, až vyděsí Filipa. Jana totiž zazpívá, a když se ostatním do zpěvu moc nechce, Jana si vystačí. Někoho překvapí, že Jana zpívá pěkně, někdo se cítí poněkud nesvůj… Jana totiž během zpěvu dělá „nájezdy“ na jednoho z mladíků.

     

    VIDEO: Jana Hrušková v akci

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno!: Jana Hrušková v akci FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Eliška

    Druhý večer si vezme na starost mladá maminka na mateřské dovolené, Eliška (26). Vařit prý umí docela dobře, což si uvědomí i její soupeři už při čtení menu. Tak třeba Jana by jí za dezert udělila hned několik Michelinů… Eliška vsází na moderní kuchyni, bude ji ale stíhat připravit? A dokážou hosté chody ocenit, když je neumí ani vyslovit? Eliška připraví paštiku z kuřecích jater s domácí focacciou a cibulové chutney, pórkový krém s krutony, domácí gnocchi s kuřecím masem, špenátem, piniovými oříšky a parmazánem a jako dezert makovou roládu s citronovým krémem a lesním ovocem.

  • 4.

    Úterý - Eliška

    Výživná nebude jen večeře, ale i šmejdění, při kterém se Jana nebojí lehnout si do postele, strkat hlavu do dětské postýlky, anebo se dožadovat otvírání skříní. Filip se na Janino svérázné chování moc netváří - ale netváří se ani u Eliščina hlavního chodu. Přesto úterní hostitelka sklízí obdiv a Filip, jenž se pomalu, ale jistě začíná projevovat jako taktik, se svými výtkami ostrouhá. A pak se začne ptát, jaké to bylo, když Jana kandidovala na prezidentku. Faktem totiž je, že kandidát na prezidenta v Prostřenu ještě nevařil… Janu Filipovy zvídavé otázky potěší. „Je to známka toho, že lidi ještě zajímám,“ bude se culit.

     

    VIDEO: Šmejdilka Jana

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Šmejdilka Jana FTV Prima

  • 5.

    Středa - Martin

    Ve středu svůj kulinářský um předvede Martin (26), jenž pracuje jako seřizovač. Z technických důvodů nemůže vařit doma, a tak hosty pozve na chatu. Ne ale svoji, jen si ji pro tento účel vypůjčí… Martin se netají tím, že moc vařit neumí. Zatímco pro některé je vaření koníčkem, Martin si není jistý v kramflecích. Povede se mu nakonec hosty přesvědčit, že je právě on tím pravým adeptem na výhru? Slibuje sice kachní prsa, ale ta nesežene, tak podává kachní stehýnka. A ukáže se, že to vůbec nevadí...

  • 6.

    Středa - Martin

    Ne všechno se Martinovi zrovna povede, ale vzhledem k tomu, že je to hodný člověk s dobrým srdcem, milý společník a pohodář, ve výsledku získává body navíc i za něco jiného nežli za vaření. Podle Jany čistá duše, prý jako z románů Boženy Němcové, a dokonce se rozpláče dojetím. To když se Martin rozpovídá o tom, že je dobrovolný hasič, jakým způsobem pomáhá svému okolí, a jak se zapojil na pomoc Moravě po tornádu…

     

    VIDEO: Dobrovolný hasič a dojatá Jana

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Dobrovolný hasič a dojatá Jana FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Filip

    Čtvrtek bude patřit Filipovi (24), co pracuje jako dělník. Během týdne dost kritizoval ostatní, a ti jsou tedy samozřejmě zvědaví, jak si sám Filip povede. Ví se o něm, že nesnáší krémové polévky, což dává během týdne najevo. Filip chystá modernější menu, do kterého zakomponoval klasickou českou kuchyni, když připraví zapečené vejce se slaninou, toustový chléb, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, jako hlavní chod bude hovězí španělský ptáček s rýží, a nakonec pošírovaná hruška s mascarpone a ořechy v karamelu.

  • 8.

    Čtvrtek - Filip

    Jenomže být hostem a hostitelem je něco docela jiného. Filip má co dělat a nebude stíhat. A podle toho také budou jeho jídla chutnat. Ne všechno se bude chválit. Body dolů poletí například za omáčku ke španělskému ptáčku. Anežka dokonce prohlásí, že to je jak ze školní jídelny. Pouze Jana trvá na tom, že rýpat v jídle by se nemělo a všichni bychom měli být vděční za dostatek jídla. „Hlad na vás,“ přeje svým spolusoutěžícím. Řešit se bude taktika… i kritika. Jak ji Filip unese?

     

    VIDEO: Jana o dojídání a vděčnosti

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Dojídání FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Anežka

    Jako poslední své kuchařské dovednosti ukáže benjamínek Anežka (22). Ta pracuje jako provozní v hotelu, což ostatní vzhledem k jejímu věku překvapí. Mladičká hostitelka vsází na krevety, hráškový krém, kachní prsa a panna cottu. Na papíře zní menu lákavě, co se z něj ale Anežce podaří vykouzlit? Panna cottu někteří vůbec neznají, ale pochutnají si na ní, i když podle samotné hostitelky nebude tak úplně dokonalá. A jak dopadnou ostatní chody? Tentokrát budou kachní prsa opravdu prsa a Anežka se je bude snažit udělat pěkně růžová. Jenomže se nedaří. Zatímco někdo má prsa tak akorát, jiný je má trochu krvavá…

  • 10.

    Pátek - Anežka

    Jako zábava bude stolní fotbálek, který si hosté náležitě užijí. V podání Jany to bude ale spíš rodeo, jelikož tato dáma, jak se alespoň přizná, je prý velmi soutěživá a u hry hodně piští a vejská. Atmosféra během zábavy bude velmi uvolněná a Jana nakonec postoupí až do finále. Kdo v něm uspěje? Eliška se nakonec omluví u stolu, pročistí se vzduch, Jana se rozpláče, že se nakonec vše urovnalo…. Emoce budou cloumat celým stolem, celým týdnem… Bude to zkrátka hodně divoké!

     

    VIDEO: Fotbálek nebo rodeo?

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Fotbálek nebo rodeo? FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno!

    Jak dopadne celý týden? Kdo to nakonec celé vyhraje?  To se dívejte každý všední den vždy od 17,50 na FTV Prima, nuda tentokrát rozhodně hrozit nebude…
    Fotogalerie
    22 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy