Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Středočeské Prostřeno! nezklame: Jídlo nachystané dopředu, marocká kuchyně i zhůvěřilost jménem kečup

/
  • Pražské a středočeské Prostřeno bude zajímavé
    11. dubna 2022 ● 05:00

    Populární kulinářský pořad Prostřeno! bude i v týdnu od 11. dubna stát za to. V pražském a středočeském Prostřeno! si to u ploten, sporáků, vařičů, indukcí a dalších spotřebičů rozdají tři muži a dvě ženy. Tentokrát to bude ale mezi soutěžícími pořádně napjaté!

    Také úkol týdne, už na první pohled poměrně složitý, může zamíchat kartami. Půjde totiž o přípravu vajec a jejich zakomponování do menu tak, aby tuto zapeklitost nikdo nepoznal. Kdo odhalí, že na talířích je něco, co se v menu původně nevyskytovalo, a tedy začne hloubat nad důvodem servírování této lahůdky?

  • 1.

    Pondělí - Petr

    Jako první se k plotně postaví cateringový manažer Petr (35). Ten už od začátku tvrdí, že mu nejde o výhru - do pořadu se dostal na popud kamarádů. Své hosty nepozve k sobě domů, ale k tetě. Petr je totiž právě tam jako doma… Jak sám mladý muž uvádí, doma nevaří z technických důvodů. Pro své spolusoutěžící, aby je nemrzelo, že nepoznají jeho bydlení, si však na šmejdění připraví ukázky ze svého pestrého života.

  • 2.

    Pondělí - Petr

    Jak se ovšem Petrovi povede v tetiččině kuchyni? Chystá na moderní menu, Caesar salát s krevetami, hráškový krém s krutony a slaninkou, hovězí líčka na víně s žampiony, bramborovou kaši a čokoládový fondant s malinovým coulis. První večer se kuchař u sporáku docela zapotí. Nervy si dělá především z hovězích líček. Budou měkká? Povedou se? Petr se dočká pochval za jemné maso, ale bude se dosolovat… a Jaroslavovi dokonce nebude chutnat vůbec. Tohle maso zkrátka není pro všechny.

     

    A co teprve hosté řeknou na to, že Petr absolvoval kurz se slavným kuchařem Zdeňkem Pohlreichem (64)? Co si o tom budou myslet? Je to výhoda, anebo si tím naopak přitíží?

     

    VIDEO: Problematický hlavní chod

    Video
    Video se připravuje ...

    Pondělní Prostřeno: Problematický hlavní chod FTV Prima

  • 3.

    Úterý - Karolína

    Úterní večeři připraví pracující studentka Karolína (19). Ta má ráda sporty všeho druhu a závodí v kategorii bikini fitness. Je fanynkou pořadu Prostřeno!, na který se dívala už před deseti lety s babičkou a vždy si tak říkaly, co by uvařily. Tak se teď přihlásila, aby si to mohla vyzkoušet na vlastní kůži… Také Karolína vsází na moderní kuchyni. Připraví crostini, polévku z pečené dýně, tagliatelle s masovým ragú a hruškový koláč s crème fraîche. Zní to pěkně, jak si ale hosté pochutnají na její kuchyni?

  • 4.

    Úterý - Karolína

    Za plotnou se Karolína každopádně otáčet umí, v kuchyni bude dokonce i tančit, ovšem zda to bude na vítězství stačit, to je otázka. A co je hodně zvláštní - milovnice zdravého stravování, co nemá na svém těle ani gram tuku, ve svém soutěžním menu kalorie neřeší.  Je to správně, nebo taktika? Hosté se k tomu budou chtít vyjádřit. A to ještě ani netuší, že je Karolína zaskočí svou zábavou. Kdo má u stolu trenýrky a kdo slipy? A kdo by měl mít s sebou plavky? Co se ze zábavy u Karolíny nakonec vyvrbí, to uvidíte již v úterý…

     

    VIDEO: Záhadná zábava

    Video
    Video se připravuje ...

    Úterní Prostřeno!: Záhadná zábava FTV Prima

  • 5.

    Středa - Jaroslav

    Středa bude patřit Jardovi (51). Ten pracuje jako dlaždič a řidič valníku, a v Prostřenu! taktizovat nemíní, a stejně tak se nechce měnit. Jarda je totiž celkem svéráz a věří si, že by v soutěži mohl uspět, jelikož menu sestaví ze svých oblíbených jídel. Pro hosty připraví pastu z pečeného vepřového masa, domácí chléb, hovězí polévku se zeleninou a domácími nudlemi, plumlovský řízek a moravský frgál. Jak uspěje se svou kuchyní? Pro některé bude takové menu příliš hutné…

  • 6.

    Středa - Jaroslav

    Jarda je štědrým hostitelem - příliš mnoho jídla, příliš mnoho chutí na talíři. Vadit bude i to, že vaří hezky česky a poctivě, tedy se sádlem. Obměkčí hosty alespoň to, že jim Jaroslav prozradí spořící rodinný recept? A co řeknou na jeho plumlovský řízek? Najdou se tací, jimž připadá jídlo u Jaroslava vysloveně hrozné. A co víc - dochucené kečupem. A to je podle mnohých lidí naprostá gastrozhůvěřilost.

     

    VIDEO: Kečup?!

    Video
    Video se připravuje ...

    Středeční Prostřeno!: Kečup?! FTV Prima

  • 7.

    Čtvrtek - Adéla

    Čtvrteční soutěžní menu nachystá Adéla (22), která pracuje v pojišťovnictví. Prostřeno! je pro ni výzva, protože ráda vychází ze své komfortní zóny a překonává se. A velmi překvapí svým menu. Adéla totiž nachystá marockou kuchyni. Připraví hummus se zeleninou a pomazánku z pečených paprik s pečivem, marockou rajčatovou polévku, tajine s rýží a pita chléb a skořicové šneky s polevou. Téma marocké kuchyně bude v hlavní roli. A také mandle. Jeden ze soutěžících totiž dojde k závěru, že právě mandle jsou úkolem týdne…

  • 8.

    Čtvrtek - Adéla

    Jenže v kuchyni hned zkraje potká Adélu nehoda. Praskne jí mísa, v níž chystala tajine…. Jak tedy uvaří hlavní chod, když pro jeho přípravu nemá hlavní nádobu? Zkusí to i s tím rozbitým? Ale co když hrnec praskne úplně? Jak se budou hosté dívat na marocké menu Adélky? Kdo bude kritizovat, kdo naopak ocení Adélčinu kreativitu? Hosté budou řešit, jestli je vůbec správně, pouštět se do nových chutí.

     

    VIDEO: Prasklá mísa

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno!: Prasklá mísa FTV Prima

  • 9.

    Pátek - Honza

    Páteční vaření si vezme na starost v tuto chvíli nezaměstnaný číšník Honza (38). Do Prostřeno! se přihlásil podruhé a chce si napravit reputaci, jelikož poprvé mu to moc nevyšlo. Jak se mu povede repete? Tentokrát nic nenechá náhodě a bude se snažit hodně připravit. Aby nic nepokazil, raději si toho spoustu udělá dopředu. Vlastně až moc… Co tomu ale řeknou ostatní a komu bude vadit, že si ulehčuje svůj den? Tedy… pokud jim to Jan vůbec přizná?

  • 10.

    Pátek - Honza

    Honzovo menu zní chutně. Chystá totiž trio masových špízků (dopředu připravených), slepičí vývar (který si uvařil den předem), hovězí wagyu steak s bramborami grenaille a jako dezert crème brûlée (jenž také chystal již ve čtvrtek). Bude to stačit na vítězství, nebo se ani tentokrát Honza nepoučil?

     

    Přestože by si člověk myslel, že se pak bude v kuchyni nudit, opak je pravdou. Své hosty nechá čekat a ti se budou cítit jako na zastávce tramvaje… zatímco hostitel narychlo prostírá u stolu. Je to celkem trapas, povede se mu tedy zabodovat předem nachystaným jídlem?

     

    VIDEO: Páteční Prostřeno!: Vše nachystáno

    Video
    Video se připravuje ...

    Páteční Prostřeno!: Vše nachystáno FTV Prima

  • 11.

    Prostřeno

    Kdo nakonec vyhraje? A bude to výhra zasloužená, nebo pomůže trocha taktiky a plánování (a především chystání) předem? To uvidíte každý všední den od 17,50 na FTV Prima. Nudit se rozhodně nebudete.

    Fotogalerie
    10 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy