V poslední epizodě Výměny manželek šla maminka Alena (41), která žije s manželem Karlem (41), dcerkou Kájou (8) a synem Jáchymem (2) v malé vesničce Pěkná, do Prachatic, kde nahradila maminku Renatu (40) po boku Lukáše (32). Tihle dva partneři se poznali před pěti lety v Brně, kde má Renata ještě další dvě, dnes již dospělé děti. Lukáš byl tehdy dlouhodobým uživatelem pervitinu, kvůli nově získané rodině však dokázal svou drogovou závislost překonat.

Více než dramatický osud Lukáše ale dočasnou maminku Alenu zasáhl životní příběh Renatiných dětí -  přiměl ji k slzám. Barbora (17), Vendula (12) a Dominik (7), ještě předtím, než přišel na svět malý Jáchym (3), pobývali s maminkou dokonce i v azylovém domě.

Když se pak Alena s Renatou setkaly mezi osmi očima, bouchly v obou ženách saze. „Jste velká rodina, když si ještě vezmu i ty další dvě děti, který máš někde v pr*eli. Nechystáš se na další dítě? Jo? To je super, abys nechodila třeba do práce, viď? Hlavně, aby byly ty dávky,“ vytýkala Renatě Alena.

A jak se ukázalo, nebyla daleko od pravdy. Už v době natáčení nosila Renata pod srdcem svého sedmého potomka. „Máme nový přírůstek do rodiny, kluka jménem Teo, jsou mu 4 měsíce,“ hlásila pyšná maminka na Nova Plus. Miminko, tedy dítě v pořadí sedmé, prý bylo plánované, a tak Renata zůstává doma na mateřské dovolené i nadále...

VIDEO: Výměna manželek: Drogy od čtrnácti let!

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Drogy od čtrnácti let! TV Nova

Alena po skončení natáčení přiznala, že i když vesnička Pěkná je jenom kousek od Prachatic, kde druhá rodina bydlí, tomuto městu se začala její rodina vyhýbat, aby je tam náhodou nepotkala. „Po tom, co jsem se vrátila domů, mi přišlo pár ošklivých SMSek,“ prozradila. Renatiny dcery potkala několikrát v obchodě, kde byly na brigádě. Vendula jí měla plivnout na auto. Renata podle ní není dobrá matka. „Ona je doma, ale není schopná těm dětem ráno udělat ani snídani, postarat se o ně. Od osmnácti rodí děti, aby byla na dávkách, a my na ně budeme vydělávat,“ durdila se.

Alenina rodina pochází z ukrajinského Donbasu, a část rodiny z Ruska. Válka, která tam teď zuří, s Alenou notně otřásla. „Můj táta je tam, máma je tady. Táta říkal, že až teď se mohl pořádně vyspat, když přestali na chvíli bombardovat,“ rozplakala se pod vlivem emocí.

Fotogalerie
20 fotografií