Je to už neuvěřitelných dvacet let od premiéry prvního filmu o Harrym Potterovi s názvem Harry Potter a Kámen mudrců. Tohle výročí oslavilo HBO televizním speciálem, ve kterém se sešlo velké množství herců, co si v této veleúspěšné sérii zahrálo a společně vzpomínali na natáčení. Prozradili také veselé historky, k nimž došlo mimo kamery a připomínali si zesnulé herecké kolegy, kteří tento svět bohužel za ty dvě desetiletí již opustili. Tento reunion ovšem odhalil i něco nečekaného. Emma Watsonová (31), představitelka přemoudřelé Hermiony Grangerové, se totiž nechala slyšet, že v jedné době uvažovala, že pověsí herectví na hřebíček!

„Když jsem začínal, jedna věc, o které se mnou producent a studio mluvili, bylo to, že si Emma není jistá, zda se chce vrátit a natočit dalšího Pottera,“ prohlásil v pořadu David Yates (58), režisér pátého dílu s názvem Harry Potter a Fénixův řád. Problém byl prý především v tom, že se cítila na place osamělá. Zatímco Daniel Radcliffe (32) a Rupert Grint (33) byli parťáci přesně jako jejich hrdinové Harry a Ron, ona byla mladší než zbytek herců. „A nejenom, že byla mladší, ale neměla nikoho,“ vysvětloval v dokumentu Tom Felton (34) alias Draco Malfoy. „Na place jsme o tom nemluvili, byli jsme děti,“ krčil rameny Radcliffe.

VIDEO: Výroční setkání herců ze ságy Harry Potter a speciální kvízový turnaj kouzelnických kolejí v upoutávkách.

Video
Video se připravuje ...

Výroční setkání herců ze ságy Harry Potter a speciální kvízový turnaj kouzelnických kolejí v upoutávkách. • VIDEO HBO Max, TBS Network, Cartoon Network

Stejné pocity jako Watsonová prý zažíval i Grint, jenž si v průběhu natáčení uvědomil, že je z něj celosvětová hvězda a že před kamerou tráví dětství.  „Přemýšlel jsem, jaké by byl můj život, kdybych toho prostě nechal,“ přiznal. „Procházeli jsme si tím všichni, každý svým vlastním tempem a ani nás nenapadlo, že máme všichni podobné pocity.“ Sama Watsonová, bez které by si milovníci této ságy nedokázali představit další díly, si to však nakonec rozmyslela. „Nikdo mě nemusel přesvědčovat, ať vydržím. Fanoušci nám upřímně přáli náš úspěch a my se upřímně starali jeden o druhého. Copak to není paráda?“

Natáčení ovšem nebylo tak růžové, jak by se mohlo z výročního pořadu plného lásky a dojemných momentů zdát. Přestože to v dokumentu nezaznělo, došlo během natáčení ságy k drastické nehodě, po které zůstal dublér Daniela Radcliffa trvale upoutaný na vozíček. Davida Holmese (40) v roce 2009 při zkoušce jedné scény u dílu Harry Potter a Relikvie smrti exploze tak nešťastně odhodila na stěnu, že po ní tento tehdy sedmadvacetiletý mladý muž ochrnul od pasu dolů. Se svými hereckými kolegy je ovšem stále v kontaktu a s Radcliffem dokonce natočil podcastovou sérii Cunning Stunts o profesi kaskadérů a dublérů.

Fotogalerie
55 fotografií