Nostalgická vlna je trendy. Po výročním setkání herců z populárního sitcomu Přátelé, který sklidil obrovský úspěch, se i společnost Warner Bros. chystá nabídnout divákům „přátelské shledání“, jehož by se měly účastnit všechny tři hlavní hvězdy kouzelnické filmové ságy, 20 let od světové premiéry prvního dílu Harry Potter a Kámen mudrců. Chybět nemohou Daniel Radcliffe (32), představitel Harryho Pottera, Rupert Grint (33), jenž ztvárnil jeho nejlepšího kamaráda Rona, i Emma Watsonová (31), co si zahrála přemoudřelou kouzelnici Hermionu. Všechny tři herce produkční společnost oslovila pro retrospektivní speciál HBO Max nazvaný „Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts“. Ten bude mít premiéru na HBO Max na Nový rok, 1. ledna 2022, a není pochyb, že během něj dojde na celou řadu dojemných vzpomínek, úsměvných historek a zajímavostí z natáčení.

Tím ale oslavy nekončí! Velkému setkání bude předcházet už 28. listopadu na obrazovkách TBS Network a Cartoon Network, ale také v živém televizním streamování na platformách Hulu s Live TV, Sling TV a YouTube TV, také velkolepá kvízová hra Harry Potter: Hogwarts Tournament Of Houses, tedy kolejní turnaj. Bude jím provázet oblíbená herečka Helen Mirrenová a program vypadá následovně: 28. listopadu se postaví Nebelvír proti Mrzimoru, 5. prosince Havraspár proti Zmijozelu, 12. prosince se znovu utkají dvě prohrávající koleje a následovat bude velké finále 19. prosince.

Podívejte se na upoutávky obou pořadů:

Video
Video se připravuje ...

Výroční setkání herců ze ságy Harry Potter a speciální kvízový turnaj kouzelnických kolejí v upoutávkách. • VIDEO HBO Max, TBS Network, Cartoon Network

Na oficiálním webu kouzelnických fanoušků WizardingWorld.com se pak bude konat doprovodná online soutěž, obsahující tři kvízy, které odstartují 26. listopadu, 3. prosince a 10. prosince. Otestovat své znalosti potterovského světa tak může úplně každý mudla i čaroděj! Mezi speciálními hosty jsou pak třeba Shirley Hendersonová, která hrála ufňukanou Uršulu, a hlavně Tom Felton, představitel Draca Malfoye.

Ale zpět ke speciálnímu novoročnímu setkání. Anotace slibuje „vyprávění okouzlujícího příběhu prostřednictvím zcela nových, hloubkových rozhovorů a konverzací obsazených herců“.  Show by měla poodkrýt zákulisí natáčení, nabídnout rozhovory s herci, a odhalit také speciální vystřižené scény, které diváci dosud nikdy neměli možnost vidět. Do Bradavic znovu zavítá třeba Helena Bonham Carterová (Bellatrix Lestrangeová), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Tom Felton (Draco Malfoy), Ralph Fiennes (Lord Voldemort), Gary Oldman (Sirius Black), Bonnie Wrightová (Ginny Weasleyová), Evanna Lynchová (Lenka Láskoradová), Matthew Lewis (Neville Longbottom), James a Oliver Phelpsovi (George a Fred Weasleyovi) a další.

VIDEO: Originál Bradavického expresu: překvapí Vás mozkomoři za okýnkem!

Video
Video se připravuje ...

Originál Bradavického expresu: překvapí Vás mozkomoři za okýnkem! Tomáš Polák, Reuters

Do školy čar a kouzel se zkrátka vrátí všichni, které tato série proslavila, či jim naopak zajistila stabilitu fanouškovské základny. Jediná osobnost, která zde bude chybět, je poměrně překvapivě stvořitelka tohoto světa, spisovatelka J. K. Rowlingová (56). Ta je v očích řady svých někdejších příznivců v nemilosti, jelikož se v minulosti negativně vyjadřovala na konto transgenderových lidí. I když se později bránila, že jen brání práva žen a bojí se nového transaktivismu, kritizoval ji nejenom Radcliffe s Watsonovou, ale i herec Eddie Redmayne (39), jenž je hlavní hvězdou Fantastických zvířat, které také vznikají podle jejího námětu.

Fotogalerie
33 fotografií