Nejvíc se odvázala ve filmu Fallen (2006), kde se to jejími prsy jen hemží. Nahotu předvedla i v kriminálce Schnell ermittelt – Einsamkeit (2017), kde už byla přece jen umírněnější oproti prvnímu jmenovanému snímku. Možná za to mohl sňatek s panem neznámým...

Málokterá filmová hvězda je před veřejností tak zdrženlivá ohledně privátního života jako představitelka Marie Terezie. O její tajné svatbě se ví jen to, že proběhla v srpnu v roce 2014 na dunajském trajektu. Manžela nikde neukazuje a je až k neuvěření, že nikdo doposud nezjistil jeho jméno. „Chce to tak, a ani v budoucnu s ní nebude chodit po červeném koberci,“ řekl po svatbě zdroj z hereččina okolí s tím, že manžel chce na vlastní žádost zůstat inkognito.

Radost z líbánek přerušila Ursule vážná autonehoda, z níž se dlouho vzpamatovávala. Herečka byla na místě spolujezdce a utrpěla těžká zranění, kvůli nimž musela přerušit domluvená natáčení a dlouho se z nich zotavovala. „Už prakticky nejsem kyborg,“ pronesla Straussová po třech letech, když jí z nohy vyndali poslední šrouby.

Odhalené panovnice

Marie-Luise Stockingerová (29) 

Zatímco Ursula se v Marii Terezii nesvlékala, její předchůdkyně ano. V prvních dvou dílech šla donaha Marie-Luise Stockingerová. I když ne tak docela... Oku všímavého diváka neušlo, že v postelové scéně s Vojtou Kotkem měla na sobě »neviditelná« tanga.

„Vojta byl mým »partnerem ve zločinu«, bez něj bych se vážně zbláznila. Ke konci si myslím, že jsme měli skoro podobný vztah jako Marie Terezie a František Štěpán. Kryli jsme si záda a neustále jsme se rozesmívali,“ pochvalovala si natáčení s Kotkem.

Stefanie Reinspergerová (33) 

Postelová scéna neminula ani představitelku Marie Terezie ve třetím a čtvrtém dílu. Korpulentní Stefanie Reinspergerová si neužívala s Vojtou Kotkem, ale urostlým Slovákem Romanem Poláčikem (33), který představoval chrabrého husara Andreje Hadika.

„Ráda ztvárňuji komplikované postavy, které mají i své špatné stránky. Přesto se je ale snažím hrát tak, aby si je divák zamiloval. To byla pro mě ta největší výzva v Marii Terezii,“ svěřila se herečka, která je v Rakousku známá především díky divadelním rolím.

VIDEO: Vojta Kotek: Netušil jsem, že člověka mohou bolet vlasy

Video
Video se připravuje ...

Vojta Kotek: Netušil jsem, že člověka mohou bolet vlasy 

Fotogalerie
78 fotografií