Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

První finálový večer SuperStar: Konec kvůli vážné nemoci a návrat po 17 letech!

/
  • Finálová desítka SuperStar 2021.
    29. listopadu 2021 ● 19:00

    Pěvecká soutěž SuperStar už je ve finále a o dalším osudu soutěžících teď rozhodují jen a jen diváci. Účastníci mají za sebou již první živý přenos a jednoho z nich i fanoušci poslali domů. Kdo má podle poroty největší šanci na výhru a co holky nezvládly a klukům naopak perfektně vyšlo?

  • 1.

    Farna moderátorkou

    Finálové živé přenosy moderuje čerstvá Zlatá slavice Ewa Farna (28). Ta se ve vysílání sama přiznala, že z nové role byla poměrně nervózní. Stát na pódiu je zvyklá, její doménou ale není mluvený projev, nýbrž zpěv.

    „Režisér pořadu má zálibu v těhotenských výstřizích, proto dnes moderuju já,“ žertovala hned na začátku. Zpěvačka totiž čeká s manželem Martinem Chobotem (32) své druhé dítě. 

    V porotě naopak zasedl zkušený moderátor Leoš Mareš (45). Ten z legrace navrhl, že by si své role mohli vyměnit, Farna byla totiž v minulosti naopak jednou z porotců soutěže. Dokonce se pyšní titulem vůbec nejmladšího porotce v historii SuperStar.

    Nakonec se ale úkolu zhostili Farna i Mareš se ctí a žádné prohazování nebylo potřeba. 

  • 2.

    Nikita odstoupila

    Porotci sice vybrali deset nejlepších finalistů, do finále jich ale nakonec vstoupilo jen devět. Nikita Machytková totiž odstoupila z důvodu nemoci maminky a diváci ji tak už v soutěži neuvidí. 

    „Maminka je vážně nemocná, její stav se zhoršil, měla bych být s ní. Prožíváme náročné období, ale dnes jsem ještě ráda, že je tady se mnou. Bylo to ohromné období pro mě. S hudbou nekončím,“ uvedla Nikita.

    Její rozhodnutí porotci přijali s respektem. „Strašně moc tě obdivuju,“ reagovala Monika Bagárová (27). 

  • 3.

    Návrat prvních finalistů

    Speciálními hosty se stali finalisté vůbec první řady Česko hledá SuperStar z roku 2004. Sešlo se jich ale jen osm, chyběla Aneta Langerová (35) a Petra Páchová (35). 

    Šárka Vaňková (34), Sámer Issa (36), Julián Záhorovský (37), Petr Poláček (37), Martina Balogová (43), Tomáš Savka (38), Veronika Zaňková (36) a Standa Dolínek (37) si ale společně zazpívali. Diváky potěšili písní Veď mě dál, kterou kdysi zpívali společně i jako finalisté v soutěži. 

  • 4.

    Největší favoriti

    Nejlepší hodnocení od poroty si vyslechli Petr Jiran, Adam Pavlovčin a Elizabeth Kopecká. Adam se dokonce dočkal ovací ve stoje od všech čtyř porotců. Paľo Habera prohlásil, že právě tyto tři by rád viděl v úplném finále. Podle Patricie Pagáčové byly jejich výkony naprosto fantastické.

    Monika Bagárová navíc uvedla, že takového zpěváka, jako je Pavlovčin, na české a slovenské scéně zatím nemáme. Může to tedy pro něj být velká výhoda. Pavlovčin navíc zaujal i Leoše Mareše, na pódium totiž přišel v extravagantním kožichu. Soutěžící pak žertoval, že ho Marešovi po soutěži půjčí.

    Podle Habery Pavlovčin nastavil nový level, jak by měla vypadat SuperStar. Mareš pak dodal, že je Pavlovčin možná spíš SuperStar 2022, a naznačil tak, že na něj diváci ještě nemusí být připravení.

    VIDEO: SuperStar: Soutěžícího přišla podpořit známá sestra!

    Video
    Video se připravuje ...

    SuperStar: Soutěžícího přišla podpořit známá sestra! TV Nova

  • 5.

    Jeden musel z kola ven

    Jak už to tak v soutěži bývá, na konci pořadu musel někdo z kola ven. Nakonec diváci nejméně hlasů poslali Filipu Svobodovi. Ten se ale svěřil, že to tak nějak čekal. Všiml si totiž sázkových kurzů, podle kterých měl šanci na výhru ze všech finalistů úplně nejmenší. 

    Není to ale prý žádná tragédie. Svoboda je rád, že se dostal tam, kam se dostal, a svou cestu soutěží si prý velmi užil. 

  • 6.

    V čem jsou letošní finalisti jiní?

    A v čem jsou letošní finalisté jiní než ti loňští? Paľo Habera má jasno. „Já tedy nechci prorokovat, ale mám dojem, že jsme kvalitnější umělecky. Loni jsme měli tu špičku, to byla Kovaľová, Barbora a ještě Martin. Ale pak byla taková trošku pauza. A tito jsou strašně vyrovnaní a jsou velmi schopní,“ zhodnotil pro TV Nova. 

    S letošním ročníkem je tak prý velmi spokojený. „Myslím, že to bude dobrá soutěž. A možná to bude i překvapivý výsledek. Sám si netroufám odhadovat, kdo na ty lidi, kteří budou hlasovat, nejvíc zapůsobí,“ uvedl. 

  • 7.

    Převaha kluků

    V posledních letech soutěž vyhrávaly pouze dívky. I letošní ročník měl podle porotců velmi hodně silných a talentovaných žen. Nakonec se ale do finále překvapivě probojovalo více chlapců. 

    To Paľa Haberu prý velmi překvapilo. „Protože to začalo velmi nenápadně s těmi chlapci, byli takoví stydliví. Ale postupně se začali osmělovat a možná baby neměly připravené ty další možnosti, přišly na první casting s jasnou věcí, a možná úplně nejlepší, kterou nabídly,“ hodnotil Habera.

    To se jim nakonec stalo osudným. „Potom hodně z nich v dalším výběru úplně netrefily, co jim sedí. Kluci zvládli tuhle fázi o hodně lépe. Někteří z nich jako Bitcoin nebo Janota a tak, tak ti se hodně profilují a ti budou hodně silní ve finále. Možná budeme hodně překvapení, kdo bude SuperStar,“ myslí si porotce.

  • 8.

    Kdo se do finále nedostal

    Řada talentovaných zpěváků se ale do finálové desítky nedostala. „Čekal jsem od Martina, že to dá. U něj jsem myslel, že je to jasný finalista,“ svěřil se Habera.

    „Je zajímavé, že neudělal žádnou chybu, ale byli tam zajímavější lidi a on se nevešel do desítky. Takže ne proto, že by byl špatný, ale byli tam zajímavější lidi a on se nevešel,“ uvedl s tím, že ostatní se jasněji vyprofilovali. 

    Martin Dufek ale nebyl jediný. „Mně se líbilo hodně lidí, kteří nepostoupili. Myslím, že někteří z nich budou v branži celkem úspěšní,“ předpovídá Habera.

    VIDEO: SuperStar: Soutěžícího přišla podpořit známá sestra!

    Video
    Video se připravuje ...

    SuperStar: Soutěžícího přišla podpořit známá sestra! TV Nova

    Fotogalerie
    84 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy