Chataři jsou další český fenomén, který Petr Kolečko po fotbalu, beachvolejbalu, hokeji nebo životu na maloměstě vypíchl a zpracoval. K napsání příběhů zdánlivě odlišných rodin, vyrážejících na víkend do malebného Záhoří, jej neinspirovali legendární Chalupáři, ale překvapivě prazvláštní seriál v německé televizi! 

Před osmi až deseti lety jsme se snažili přepsat velmi bizarní seriál z německé RTL o zahrádkářích. U nás jsou třeba za Prahou nebo na Libeňském ostrově. Pak to usnulo, ale po letech přišel producent Petr Erben, že by se scénář mohl oživit a oslovit seriálem širší diváctvo. To se do určité míry daří a vypadá to, že bude druhá série,“ prozradil velkou novinu Petr Kolečko. Ze studia Blesku měl rovnou namířeno do Kavčích hor, kde se o pokračováním jednalo.

Nálepka Mostu

Na scénář nebude sám, ale spojí svoji sílu s produkcí, režisérem a novými kolegy. „Do druhé série to dokonce vypadá, že budu mít další dva spoluautory, aby se to dalo vůbec zvládnout. Samozřejmě není úplně jednoduchý z toho světa těch chatek a pár postav vytřískat jednou třináct dílů a v druhé sérii asi deset dílů po hodině,“ práskl scénárista, kolik dílů bude obsahovat navazující série Osady.

Před vysíláním podle Kolečka panovaly obavy, jak diváci Osadu přijmou. Nový seriál se totiž částečně propagoval pod nálepkou Mostu a očekávání byla podle scenáristy velká. „Cítil jsem to ve vnímání Osady. Tam jsme se toho báli, protože je jasné, že je to něco jiného než Most a lidem ze začátku trvalo, než to pochopili. Ohlasy se hodně zlepšily postupem času. To srovnání s Mostem a očekávání lidí bylo v tomhle trošku nepříjemný,“ popsal tlak kvůli úspěchu seriálu, který napsal s Janem Prušinovským. 

Proč si vybírá okrajová místa pro děje svých scénářů, jak vůbec nový seriál či film tvoří a čím se zapsal do srdcí Kladeňáků a Jágrovy rodiny, prozradil Petr Kolečko v Blesk Podcast:

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Seriál Osada vznikal ve stínu Mostu. Scenárista Kolečko chystá pokračování Jiří Marek

Fotogalerie
61 fotografií