V pondělí se v kuchyni předvede Pehy. To je tedy jenom jeho přezdívka, ve skutečnosti se jmenuje Jan Pehl (34) a živí jako parkourista. Před ostatními tají svůj věk. „Mám větší úspěšnost u fanoušků ve věku 7 až 13 let, když nevědí, kolik mi je,“ vysvětluje. Nikdo to moc nechápe a je možné, že i za to tentokrát poletí body dolů. A co teprve za přípravu jídel. Pehy, jenž se svou přítelkyní čeká rodinu, se do tohoto kulinářského pořadu prý přihlásil proto, aby napravil čest své rodiny. Kdysi v Prostřeno! totiž účinkoval jeho bratr a podle Pehyho to nebylo zrovna ideální vystupování.

Jak se tedy bude dařit Pehymu? Mladý muž se pokusí o pastýřský koláč, protože ale není Angličan, je to prý jen pokus. Jak tohle dopadne? A ocení děvčata stolování venku? Pehy se kvůli tomu docela naběhá, z kuchyně ke stolu to bude mít daleko. Pohyb čeká však i na ostatní soutěžící – nachystá pro ně skákací a laserovou zábavu. Pozná se už během pondělí taktik u stolu? Nějaké tipy jsou, ale je tomu opravdu tak?

Druhá v pořadí se k plotně postaví maminka na mateřské dovolené, Miroslava (28). Baví ji modeláž gelových nehtů a pečení dortů, doma se stará o svého muže Láďu a malého Ládíka. Taková dokonalá šťastná rodinka ze severu. Jak ji Mirka bude reprezentovat u plotny? Zkušená hostitelka se toho rozhodně nebojí a sází na časově náročné menu. Jak se s ním popere? Rovněž bude diváky čekat edukativní večer, u Mirky zjistíme, jak chutná slanináda. A co to vlastně je? Komu bude chutnat sladká slanina, koho překvapí? A to ještě soutěžící neví, že je tento pokrm mírně připečený. Pozná to u stolu vůbec někdo?

Jak už to bývá, ne všechno se na první pokus povede, a hlavně na přípravu menu bude potřeba čas. Bude hostům vadit čekání? Co řeknou na experiment v podobě řízku v oříškovém obalu? Komu zachutná, a kdo najde ve svém obalu skořápky? Poletí za takovou chybku body dolů?

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Mladičká kuchařka

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Mladičká kuchařka 

Středeční hostitelka se jmenuje Míša (41), která pracuje ve výrobě zmrzliny a má tři děti. Čtvrtého potomka nyní nosí pod srdcem. Jak se jí bude s těhotenským bříškem dařit v kuchyni? Do pořadu se přihlásila sama, protože má prý ráda výzvy. Účinkování před kamerou pro ni není novinkou: V roce 2017 se objevila v pořadu Nebezpečné vztahy s Janem Musilem.

Míša jako zkušená, vyvařená hostitelka sází na českou kuchyni. Pochutnají si hosté na jejím menu, nebo jim bude připadat příliš obyčejné? U stolu dojde na záchvaty smíchu. Co hosty tak rozesměje? Kdo se bavit nebude a kdo naopak málem nestihne doběhnout na toaletu, aby ze smíchu nedošlo na nějakou nehodu? Míša bude také chystat želé koule – ovšem místo želatiny použije pektin. Komu zachutnají, komu ne? Želé musí do mrazáku a zmrznout by nestihlo… a tak si ho Míša připravila den předen. Není to ale podvod?

Ve čtvrtek předvede, co s vařečkou dovede, benjamínek skupiny – Anička (16). Studentku druhého ročníku gymnázia do Prostřena přihlásila babička, protože si myslí, že je moc šikovná. Babička měla i poradní hlas při sestavování menu – její názor byl pro Aničku důležitý. Ocení hosté, že teprve náctiletá studentka se nebojí pečení, a vsadí například na domácí housky? Péct se ale budou i oplátky. Kdo komu vadí a kdo je u stolu největší taktik? Všechno se dozvíte.

I to, že kdo hledá, důvod k tomu aby nechutnalo, si vždycky najde. V gulášku dochuceném kečupem bude hostům chybět omáčka, raději než minutkový by si asi dali ten klasický, a hlavní chod zhodnotí jako nedochucený… A nejenom to. „Maso bylo sice měkké a jemně kořeněné, ale vadilo mi, že ty kousky ležely v oleji,“ bude si stěžovat Míša.

VIDEO: Páteční Prostřeno!: Nervozita

Video
Video se připravuje ...

Páteční Prostřeno!: Nervozita 

Jako poslední se k plotně postaví zkušená hostitelka a důchodkyně Alena (66). Hosté se těší na babičkovské menu, ale to Alenka rozhodně nechystá. Naopak, pustí se do modernější kuchyně. Vsází například na hummus, ovšem nikdo moc neví, odkud tohle jídlo pochází. A bude to i jako humus chutnat, nebo se soutěžící budou oblizovat? „Když jim to nebude chutnat, divit se nebudu. Když jsem to poprvé ochutnala já, tak moje první slovo bylo fuj,“ přizná.

Rovněž se zmíní, že je tak ve stresu, dala by si nejraději  slivovičku. Tu ovšem nemůže najít. Protože je tak vynervovaná, že nevidí ani to, co by vidět měla. Čím hosty překvapí její bydlení? Bude toho víc, co se bude řešit při pátku…

Jak tohle dopadne a kdo nakonec vyhraje? Sledujte svou oblíbenou gastronomickou reality show Prostřeno! každý všední den v 17:50 na FTV Prima, napínavé to bude rozhodně až do konce!

Fotogalerie
13 fotografií