Jako první se k plotně postaví finanční analytik Petr (26). Toho do pořadu přihlásila kamarádka, protože si často dělal legraci, že jednou bude vařit v Prostřeno! – a tak se mu to rozhodla splnit. S vařečkou v ruce se mu daří a zdá se, že zaboduje hned první den. A to i přes mírnou neobratnost v kuchyni: poplete, co zrovna peče, a kvásek na bagetky přidá do piškotu. Hostům se líbí jeho bydlení, servírování pokrmů i jejich nápaditost. Nad talíři se pomalu začnou oťukávat a při zábavě zjistí, že Prostřeno! a účast v něm může být docela fajn. U prostřeného stolu dojde i na otázky na tělo,  a to na odhalení, kdo je v sestavě nejmladší, a kdo je homosexuální orientace. Koho to překvapí?

V úterý svůj kulinářský um předvede maminka na mateřské dovolené, Monika (34). Hosté jsou na Moničin život zvědaví, ale jejich odhady jim moc nevycházejí. Je celá potetovaná, a přitom působí tak kultivovaně. Monika prozradí, že tetování si nechala udělat v mládí, a za ty roky, co ho na sobě má, se už také docela změnilo. Monika sází na moderní, ale na přípravu časově náročné pokrmy. Bojuje například s přípravou mrkvového dortu. Co se jí nepovede a proč přestane stíhat? Komu bude chutnat a kdo začne rýpat? Zazní totiž názory, že byl hlavní chod příliš slaný. „Snažila se, ale nebylo to ono. Bylo to hodně umělé a na můj vkus chemické,“ prohlásí drsně třeba blondýnka Simona.

VIDEO: Středeční Prostřeno!: Růžová polévka

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Růžová polévka 

Středa bude patřit studentovi Jirkovi (22). Do pořadu Prostřeno! se dostal díky spolužačkám. Přihlásily ho, on výzvu přijal, a je jasné, že se nebude chtít dát zahanbit. Jirka by se rád stal moderátorem a svou výřečnost předvede i při vaření. Jirkovo menu je docela ambiciózní - zvládne to ale všechno připravit? Proč se Jirka rozhodne rovnou pro dva dezerty? Co hosté o Jirkovi zjistí během šmejdění? Dojde k nečekanému odhalení… A někdo se začne projevovat, a dost možná už od pondělí, jako taktik: Simona, která vaří až v pátek. Ke všemu má připomínky, ředkvičková polévka je podle ní nevábná, jako kdyby ji hostitel chystal „s červenou tkaničkou. Vypadá ho hůř, než chutná“.

Čtvrteční večeři nachystá Slovenka Zuzana (50). Do Česka přišla teprve nedávno, s partnerem: stěhovali se sem za prací, a to i s kočkami. Kromě čtyřnohých parťáků má Zuzana ráda ještě květák. A to dokonce tak moc, že se rozhodla udělat celé květákové menu. Ocení hosté Zuzanino snažení, nebo jim květák poleze až ušima? Ne každému totiž květák chutná – a ne každému voní. Na jeden večer bude toho květáku opravdu dost… hostitelce se ho totiž podaří napasovat i do dezertu! „Nebojte, ve šlehačce květák není,“ uklidňuje Zuzana své spolusoutěžící a mnohým se viditelně uleví...

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Všude samý květák!

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Všude samý květák! 

Jako poslední bude vařit invalidní důchodkyně Simona (54). Své hosty pozve do rodinného domu, kde najdou spoustu hudebních nástrojů, které jsou manželovou vášní. Simona sází na starou, dobrou, českou klasiku, a ukáže se nejen jako zkušená kuchařka, ale i dobrá hostitelka. Dokonce i zábava bude důvtipná. Hosté jsou spokojení, jen Simona se přizná, že je velmi unavená. Což přizná během soutěže málokdo. Odměnou jí bude žádost o přídavek. Vzhledem k tomu, že se Simona do soutěže přihlásila sama, aby zjistila, jestli se za svůj život opravdu naučila vařit, je to pro ni skutečně zadostiučinění. „Udělalo mi to radost, pro mě jako pro hostitelku je to největší pocta,“ libuje si Simona.

Sledujte každý všední den od 17,50 a těšte se i na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! Uvidíte, kdo byl taktikem… a zda se mu jeho strategie vyplatila.
Fotogalerie
12 fotografií