Jako první se k plotně postaví milovník vaření Vojta (23), student pracující na ambasádě. Ten se učí vařit už od dětství a do Prostřeno! ho přihlásili kolegové z práce. Jeho velkou zálibou je cestování, při kterém také rád ochutnává nová jídla. A takové je i jeho menu – plné inspirace z cest. Vojta se nebojí riskovat a bude mít exoticky znějící menu. A poplete hosty svou polévkou. Co je gazpacho a co minestrone , zdalipak to není náhodou to samé, zda to pochází z Itálie nebo Španělska? A opravdu lze polévku zahustit bagetkou? Petr se přizná, že nejí maso, Dominik lepek, Matúš rajčata. Ve Vojtovi je malá dušička. „Trošku ve mně hrklo, zda to vůbec účinkující budou jíst. Ale… uvidíme,“ doufá Vojta, jenž skutečně dělá v kuchyni, co může. Bude to ale stačit? Jeden z hostů dorazí později, stihne vůbec ochutnat úkol týdne?

V úterý svůj kulinářský um předvede Slovák Matúš (35). Ten pracuje jako konzultant a manažer kvality. Matúš pořad Prostřeno! sleduje se svojí přítelkyní a původně se přihlásila ona, ale už podruhé jí termín natáčení překazila škola nebo dovolená, a tak to Matúš vzal na sebe. Matúš ve svém menu neopomene ani svou rodnou kuchyni. Vzhledem k tomu, že u stolu sedí i Petr, který maso moc nemusí, Matúš se rozhodne dělat pro něj extra jídla bez masa, přestože Petr sám říkal, že maso ochutnat chce. Je speciální jídlo pro jednotlivé hosty vstřícnost a pozornost, nebo taktika? „Přišlo mi to trošičku zbytečné,“ dumá Anička. Jako zábavu si Matúš připraví ochutnávku rumů, které sbírá. Komu to přijde zábavné a nebudou nakonec všichni pod obraz? Anička se nad sklenkou přizná, že pracovala v thajském masážním salonu. Proč? A je ta informace důležitá?

VIDEO: Středeční Prostřeno!: Minibyt

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Minibyt 

Uprostřed týdne přijde na řadu HR specialista Petr (26). Ten hosty nepozve k sobě domů, ale ke kamarádovi. Sám totiž žije v malinkatém bytě velikosti výtahu, jak sám říká. Hosté ale o jeho bydlení ochuzeni nebudou, protože je tam Petr pozve na šmejdění. Zaujme je paroží, co mu visí nade dveřmi. „Možná dárek od přítelkyně,“ směje se Matúš  a Anička mu přizvukuje. „Visí na nich srdíčko, tak možná jo.“ Petr má rád jednoduchá jídla, nejčastěji si vaří italskou a indickou kuchyni. A takové menu připraví i pro své hosty. A zábava? Ta bude hudební, Petr pozve známého klavíristu, který zahraje – a Anička k tomu zazpívá. Ostatním spadne čelist a je jasné, že jsme se z Prostřena ocitli v pěvecké soutěži. Pánové totiž zjistí, že má jediná soutěžící dáma tohoto týdne nejen originální smích, ale i krásný hlas, se kterým umí jako zpěvačka zacházet.

Čtvrteční večeři si vezme na starost podnikatel Dominik (31), jemuž hodně mu záleží na tom, aby jeho menu bylo dobré a hostům chutnalo. Jenomže si špatně zorganizuje čas a nebude stíhat. K časové tísni se přidá stres a chaos. Dominik dost zmatkuje. Nebude moct najít fotoaparát na zábavu, ale naštěstí ho zachrání přítelkyně, která ho donese. Během doby, kdy jeho spolusoutěžící sedí na schodech a čekají, až hostitel připraví jídla, seznámí se s hostitelovou partnerkou i oni. Ta bude vyzvídat, co je nového v jejich kuchyni a také se podiví nad tím, že je Dominik poměrně pomalý… Kdo by ale čekal, že budou Dominikovi spolusoutěžící naštvaní, ten by byl tentokrát na omylu. „Mě to mrzí kvůli Domčovi, protože je kvůli tomu nesvůj a roztržitej,“ povzdechne si Anička.

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Nekonečné čekání

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Nekonečné čekání 

Jako poslední bude vařit studentka konzervatoře Anna (20). Ta pány pozve do domu svých rodičů a ukáže jim svůj pokojík. A protože Anna zpívá ve třech kapelách, moderuje kulturní akce a občas si odskočí na natáčení malé reklamy, videoklipu nebo jako komparz účinkuje ve filmech, nikoho nepřekvapí, že zábava bude hudební – Anička tentokrát zazpívá se svou kapelou. Co je Anička zač a víte, že ji můžete potkat v pražském divadle? Důležité je ale hlavně to, jak se jí bude dařit u plotny, zda dokáže benjamínek týdne bezchybně uvařit. Anna si nachystala docela složité menu, stihne ale vše připravit, nebo se bude zase čekat? Dojde dokonce i na slzičky, že soutěžní týden končí, což v historii pořadu snad ještě nejspíš nikdy nebylo. „Já nejsem moc plačka, ale jsem hodně emotivní. A co jsem viděl, že Aničce upadla slza, tak se mi udělal knedlík v krku,“ přizná Petr.

Tento týden se zdá, že si tahle parta si opravdu sedla. Že by se snad tentokrát ani netaktizovalo? Jak to tedy celé dopadne a kdo to vyhraje? Dívejte se každý všední den od 17,50 na FTV Prima.

Fotogalerie
8 fotografií