Poslední prázdninová neděle patřila filmů a seriálům české produkce, které se dostaly do „top 3“ v žebříčku sledovanosti. Podle mediaguru.cz sledovalo předpremiéru seriálu 1. MISE, který bude k vidění každou středu, 889 tisíc diváků starších 15 let. Podle sociálních sítí jsou však reakce spíše rozpačité.

„Upřímně, čekala jsem víc. Zatím mě to nijak nenadchlo, ale třeba se to ještě poddá, dám tomu ještě šanci a uvidím...“ zaznívá mezi komentáři nejčastěji. „Včera u mě bodoval akorát Hofbauer,“ přidávají se další, kteří oceňují návrat oblíbených postav ze Sestřiček a Modrého kódu – především právě Marka Němce (40). „Dobrý je, že dali šanci mladým, neokoukaným hercům,“ kvitují jiní.

Nezaujala ani ústřední písnička seriálu, Morituri te salutant, původně od písničkáře Karla Kryla (†49). Pro 1. MISI tento slavný song přezpíval rocker Václav Noid Bárta (40). Jeho výrazné sykavky, které se dají u drsnějších písniček přeslechnout, ale tentokrát divákům spíše trhaly uši. „Nic proti Bártovi, chápu, že existují logopedické vady, ale předělávka Kryla je... no šišla hadra,“ stěžují si diváci, co seriál bryskně přejmenovali na „ordinaci v zelené zahradě“, na oficiálních facebookových stránkách Primy.

VIDEO: Herec Radúz Mácha: Do 1. MISE nastoupil po mateřské. Krásná Novotná točila v bolestech

Video
Video se připravuje ...

Herec Radúz Mácha: Do 1. MISE nastoupil po mateřské. Krásná Novotná točila v bolestech. FTV Prima

Téměř 900 tisíc diváků pro 1. MISI sice patřilo k nejlepším výsledkům ze všech pořadů vysílaných v takzvaném „prime time“, tedy v hlavním vysílacím čase po osmé hodině večerní, na záda mu však zdárně dýchali „staří dobří“ Chalupáři na ČT1. Závěrečnou epizodu s názvem Svatba, v níž se vdává Dáša Fuchsová v podání Jiřiny Bohdalové (90), co dříve kroužila kolem Bohouše i Evžena, si totiž pustilo 862 tisíc lidí. Nad hranici 800 tisíc se dostal i třetí díl letní komedie Bobule na Nově, v nichž zazářila Tereza Ramba (32), Kryštof Hádek (39) a Lukáš Langmajer (41).

Fotogalerie
35 fotografií