Příběhy ze statku sester Popelkových v době svého uvedení na televizní obrazovky strmě vystřelily vzhůru a od prvního dílu lámaly rekordy. Ordinaci v růžové zahradě 2, která dlouhá léta hrála prim úterním a čtvrtečním večerům, tehdy na první dobou srazila Slunečná z do té doby neotřesitelného piedestalu – a pak už ji na číslo jedna nikdy nepustila.

Nejinak tomu bylo i ve čtvrtek 10. června, tedy v den, kdy Ordinace vstoupila do svého finále. Docela poslední epizoda seriálu (který však bude pokračovat na videoportálu Voyo), v níž se objevilo dokonce i několik herců z předchozích epizod, co se v ději už delší dobu nevyskytovali, byla předem dlouho avizována a čekalo se, že bude mít obrovskou sledovanost.

A v podstatě tomu tak i bylo – podle webu MediaGuru.cz se na ni dívalo úctyhodných 909 tisíc diváků, tedy necelý milion, což je skutečně velice hezký výsledek. Minulý čtvrtek se na Ordinaci totiž dívalo „jenom“ 696 tisíc lidí… Na druhou stranu, tehdy se vysílalo čtvrtfinálové utkání českých hokejistů s Finskem, které si získalo na 1,4 milionů fanoušků. Tehdy i Slunečná poklesla na číslo dvě žebříčku sledovanosti s necelým milionem příznivců.

VIDEO: Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec!

Video
Video se připravuje ...

Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec! Blesk TV

Závěr Ordinace, který přinesl veselku zdravotní sestřičky Radky v podání Aničky Slováčkové (25), během níž došlo na nečekaná setkání, spoustu objímání a diváckého dojímání, však na romantiku Janka a Týny nestačil. Slunečná se stala nejsledovanějším čtvrtečním pořadem po osmé hodině večerní, tedy v takzvaném „prime time“ (hlavním vysílacím čase). Koukal na ni 1 milion a 116 tisíc diváků starších 15 let. Mladší diváci – a že těch má Slunečná skutečně požehnaně – se do sledovanosti nezapočítávají, jinak by to bylo vítězství ještě drtivější.

Přechod Ordinace, která se začala vysílat v roce 2005, a v časech největší slávy sledovalo v průměru každý díl více než dva miliony lidí, na platformu Voyo je tak od Novy zcela logickým krokem.

Fotogalerie
47 fotografií