Konec Sestřiček, přímého pokračování Modrého kódu, diváky jaksepatří pobouřil. Nejenom, že krátce před závěrem celého seriálu nechal drasticky zemřít těhotnou Mery, oblíbenou vrchní sestru v podání Sabiny Laurinové (49), ale pak pro jistotu scenáristé nechali vyhodit do vzduchu celou rubavskou nemocnici. Teď si své příznivce rozhodně nenaklonili svým posledním, velice podivným činem. Když zahájili natáčení nového seriálu 1. MISE, ve kterém se bude vsázet na atraktivitu vojenského prostředí, známá jména a dohled armádních profesionálů, spustili rovnou mediální masáž svých followerů na instagramu.

Novinky k seriálu, který tvůrci hodlají uvést na Primě v hlavním vysílacím čase již letos na podzim, ale dávají na bývalý profil Sestřiček. A aby se to nepletlo, účet přejmenovali a všechny staré příspěvky nenávratně smazali. Zůstalo jim tak více než 60 tisíc fanoušků Sestřiček, kteří sem více než pět let chodili čerpat „spojlery“ k dalším dílům, dívat se na legrační nepovedené scény či jenom snímky z natáčení. A nikoho nejspíš nepřekvapí, že právě tihle fanoušci jsou nyní pěkně rozezlení…

VIDEO: Bára Fišerová o konci Sestříček

Video
Video se připravuje ...

Bára Fišerová o konci Sestříček David Turek

„Proč jste úplně vymazali všechny příspěvky ohledně Sestřiček? Takhle jste nám vzali vzpomínky,“ durdí se příznivci televizní zábavy. „Jako pardon, ale ty Sestřičky jste tu mohli nechat a ne je odepsat, mohli jste si vytvořit nový kanál, ale ne vy jen, abyste měli čísla. Teď jste u mě klesli,“ zlobí se další. „Bylo těžký začít ‚od nuly‘ a vybudovat si novou fanouškovskou základnu? Asi jo,“ vrtěli nad nepochopitelným chováním majitelů oficiálního profilu.

Někteří diváci, zřejmě ti nejoddanější, kteří po skonu Mery navrhovali bojkot Sestřiček (který se však nekonal, čísla sledovanosti hovořila jasně), teď dokonce nabádali ostatní followery, aby sledování stránky na protest zrušili. Jenže na rozdíl od petice Primě, v níž fanoušci požadovali přetočení konce seriálu, tohle své výsledky mělo. Pár stovek a možná i tisíc followerů během několika málo dní již zmizelo. Původně jich tu prý bylo dokonce kolem 68 tisíc, kdežto nyní číslo stále klesá... Seriálu se tak podařilo vytvořit si odpůrce ještě předtím, než byl vůbec na obrazovkách. Ovšem neříká se snad, že negativní reklama je také reklama?
Fotogalerie
127 fotografií