V seriálu Sestřičky, přímého pokračování Modrého kódu, skončila hlavní sestra Mery v podání Sabiny Laurinové velice tragicky. Scenáristé herečce předepsali obzvlášť drsnou smrt, podlehla na první pohled banálnímu zranění, které jí neúmyslně přivodilo autistické dítě. Po oznámení odchodu této oblíbené hrdinky se strhly na internetu vášnivé divácké diskuze. Příznivci seriálu prosili Primu o změnu scénáře, a dokonce i přetočení celého dílu. Na podporu sepsali petici a založili několik facebookových profilů právě postavě Mery, aby podpořili tlak na tvůrce. Marně, co se mělo stát, stalo se.

Poté, co byla sedmdesátá první epizoda odvysílána, hemžilo se to na sociálních sítích rozezlenými statusy a názory diváků, kteří prohlašovali, že se na další díly už dívat nebudou. Někteří totiž skonem Mery podle svých vlastních slov „přišli o smysl života“ a vyhrožovali bojkotem seriálu.

Podle webové stránky MediaGuru.cz se však žádný bojkot nekonal. Zatímco na pondělní díl koukalo 722 tisíc lidí, středeční si nenechalo ujít dokonce 747 tisíc diváků. Místo úbytku tak naopak Prima získala diváky navíc a se Sestřičkami se umístila na druhé příčce sledovanosti. Porazil je jenom Utajený šéf na Nově.

VIDEO: Dojemný konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách: Smrt své postavy oplakala

Video
Video se připravuje ...

Dojemný konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách už dnes. Smrt své postavy oplakala FTV Prima

Na instagramové stránce Sestřiček i tak ale převládají zklamané komentáře. Zlobí se, že se jejich oblíbený seriál z lékařského prostředí mění v krimi, a FTV Primě vyčítají, že drastickou smrtí sympatické Mery, jíž všichni přáli vymodlené děťátko, celý seriál zničili.

„Bez Mery je to tam tak trapné, prázdné, pusté…“ štkají fanoušci seriálu, pro které byla tato postava jakýmsi srdcem celého urgentu. Na druhou stranu, diváky už čeká jenom několik dílů, než Sestřičky skončí, a není pochyb, že scenáristé mají ještě několik es v rukávu, kterými své příznivce ještě pořádně popíchnou…
Fotogalerie
80 fotografií