Přestože se ani seriálu, v němž hlavní party ztvárnili Martin Myšička (51), Vincent Navrátil (24) a Eliška Křenková (31), nevyhnula divácká kritika, pozitivní reakce podle všeho převažují. Mnozí nyní na oficiálních facebookových stránkách České televize prosí dokonce i pokračování. „Boží seriál, nenáročný, vtipný, skvělé obsazený, dobré hlášky... Chceme další díly!“ zaznívalo mezi komentáři nejčastěji. „Seriál to byl pěkný, konečně to totiž bylo něco, co je vtipné, má děj a dobré obsazení - a hlavně není to z lékařského prostředí. A ČT má v poslední době dobré krimi!“

Divácká spokojenost se odrazila i na číslech žebříčku sledovanosti. Závěrečnou epizodu Božích mlýnů, nazvanou Asijská růže - zlomená květina, si podle webu Mediaguru nenechalo ujít 1 milion a 225 tisíc lidí starších patnácti let. Ne, že by diváci trochu neubývali: Na první díl bylo zvědavých 1 milion a 730 tisíc diváků, druhý díl si pustilo o 160 tisíc lidí méně, a potom to ještě trošku klesalo.

Rozdíl mezi prvním a posledním dílem nakonec činil 505 tisíc diváků. Ti seriálu vytýkali nelogičnost děje, nevěrohodné chování postav či, jak je v poslední době u produkce České televize zvykem, nevyváženost zvuku, kdy je hovořícím hercům špatně rozumět, zatímco hudba vám málem prorazí ušní bubínky. „Já to bohužel vzdal po prvním dílu, kde to pramálo dávalo smysl. Škoda, herecké obsazení bylo fajn,“ hlásili někteří diváci. I přes tyto drobné vady se však Boží mlýny po celou dobu udržely na špici.

VIDEO: Komedie o obří výhře v loterii: Štěstí je krásná věc

Video
Video se připravuje ...

Komedie o obří výhře v loterii: Štěstí je krásná věc Bioscop

Seriál Jana Hřebejka, jenž stojí za veleúspěšnými Pelíšky, Pupendem či Učitelkou, za sebou v neděli večer nechal pěvecky-taneční show Tvoje tvář má známý hlas na Nově, v níž účinkují šampioni a soutěžící z minulých kol. Ten si totiž pustilo 811 tisíc příznivců tohoto druhu televizní zábavy. Na pomyslné třetí příčce se umístila opět ČT1, tentokráte s publicistickým pořadem 168 hodin, který moderuje Nora Fridrichová (43). Ten vidělo na 737 tisíc lidí.

FTV Prima ukořistila až takzvanou „bramborovou“ pozici. Komedii Štěstí je krásná věc, kde po boku Karla Zimy (49) zazářila půvabná Petra Hřebíčková (41), která je aktuálně v jiném stavu a čeká své již třetí děťátko, si pustilo „jenom“ 678 tisíc diváků. Opět se tak ukazuje, že Češi jsou prostě národem milovníků detektivek...

Fotogalerie
36 fotografií