Z vyjádření Gelemové, které má Blesk exkluzivně k dispozici, vyšel impuls k ukončení vztahu od ní. „Toužím po rodině, životě v rodných jižních Čechách na venkově a s Felixem po sedmi letech společného života ve společné domácnosti zůstáváme přátelé. Bylo to mé rozhodnutí, které vyplynulo z Felixova přístupu,“ říká Gelemová. 

Prohlášením reagovala na Slováčkovo poněkud zarážející vyjádření před několika dny. „S Lucií jsme spolu sedm let, takže nějaká změna nastala. Jestli jsme se rozešli? Ano i ne…,“ nechal se totiž slyšet Slováček s tím, že už mu bederní páteř neslouží tak, jak by měla.

Oznámení původně malířka plánovala uveřejnit společně s Felixem až za několik dní. Slováček prý zatím zůstává bydlet u Gelemové, stěhovat se má v průběhu léta. „Felix má v plánu přestěhovat se do domu ke svému synovi, což není v rozporu s tím, že se nadále musí sám starat o dům na Vinohradech, který mu z poloviny patří, má k němu vztah,“ dodává Lucie.

Celé prohlášení Lucie Gelemové pro Blesk:

I když nemám potřebu běžně dávat rozhovory nebo řešit osobní věci a "vykecávat" se v médiích jako jiné, ráda bych tímto příspěvkem předešla dalším možným nepravdivě interpretovaným spekulacím.

Ačkoliv jsme měli s Felixem společnou dohodu, že příští neděli, v den jeho krásných narozenin společně zveřejníme jistou informaci, nešťastně se tomu stalo jinak. Věc tedy zůstává na mně a musím ji rozepsat, chtě nechtě poněkud obšírněji.

Pomluv, intrik a mnoho zlého stran jeho současné manželky, která sebe a i mne dlouhé roky šířením lží v bulváru zviditelňuje, jsem si v tomto vztahu užila až dost. 

D. Patrasová mi navíc mimo jiné od roku 2015 zasahuje i do soukromí, a to zasíláním výhružných a vulgárních sms zpráv, které často evidentně nepíše za střízliva (tyto zprávy mohu pochopitelně doložit). 

Život je příliš krátký a já už jej nechci dál trávit v takto toxickém prostředí.

Toužím po rodině, životě v rodných jižních Čechách na venkově a s Felixem po 7 letech společného života ve společné domácnosti zůstáváme přátelé. 

Bylo to mé rozhodnutí, které vyplynulo z Felixova přístupu. 

Já a jeho nejbližší zároveň víme, že Felix návrat ke své současné, druhé manželce rozhodně nechystá, protože D. Patrasová se stále odmítá léčit...

Tj. slovy Felixe: "No, to je ta samá písnička..." 

Felix má v plánu přestěhovat se do domu ke svému synovi, což není v rozporu s tím, že se nadále musí sám starat o dům na Vinohradech, který mu z poloviny patří, má k němu vztah, má tam archiv apod.

Vstoupila jsem do nefunkčního manželství, byť bylo manželi z různých důvodů na veřejnosti prezentováno jinak.

Předpokládám, že mi přesto bude opět intenzivně "otloukáno o hlavu", že jsem údajně rozbila rodinu. 

(To mi připomíná fakta o tom, za jakých okolností začal vztah D. Patrasové, její první těhotenství a souběžně s tím ukončení Felixovo prvního manželství...)

Dlouhou dobu jsem naivně věřila ve změnu a pravdu. Nestalo se tak a já volím jinou cestu, kdy Felix přezevše zůstává navždy součástí mého života, nyní však ve vztahu přátelském.

Závěrem použiji sloku z Felixovo oblíbené lidové písně - Za tú horů za vysoků

Ťažké, ťažké rozlúčení,

keď sme spolem naučení.

Felixi,

Děkuji za pozornost a mějte se všichni fajn,

Lucie Gelemová

VIDEO: Nedvěd bojující s rakovinou natočil vzkaz. A Houdová děsí fanoušky: Podstupuji vážné léčení

Video
Video se připravuje ...

Nedvěd bojující s rakovinou natočil vzkaz. A Houdová děsí fanoušky: Podstupuji vážné léčení Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
73 fotografií