Hvězdná Výměna manželek představila bezdětný herecký pár Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka z Osečan a osmičlennou rodinku z Jablonce nad Nisou: Martinu (35), Pavla (39), Vojtu (3), Pavla (14), Martinu (14), Šárku (10), Adélu (7) a Josefa (5 měsíců). Kdo očekával, že se zámecký pán Krejčík pod náporem domácích úkolů a ušpiněných plen zhroutí, byl na omylu.

Roli náhradního rodiče obstaral levou zadní. V šoku z jeho talentu byl i jeho náhradní partner Pavel. Děti si divadelního herce přímo zamilovaly a nechtěly ho pustit zpátky domů. Stejně to chvílemi cítil i Dan, který toužebně prohlásil, že by si dokázal představit život na zámku s jedním nebo více potomky na krku.

Video:Výměna manželek: Matěj Stropnický poslal partnera do osmičlené rodiny, místo něj získal zasloužilou matku

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Matěj Stropnický poslal partnera do osmičlené rodiny, místo ně jzískal zasloužilou matku TV Nova

Pohodová nálada panovala i v Osečanech. Nová zámecká paní si bleskurychle zvykla na zašlý stav své dočasné domácnosti a absenci důležitých spotřebičů, jako je například myčka, celou dobu se však těšila na návrat domů, kde jí „při vykonávání potřeby nebude viset ze zadku rampouch“. Když s Matějem neodklízeli sutiny ze střechy, vedli hloubavé diskuze. Stropnický se jí svěřil se svým vnímáním funkce politika i důvodem, proč vystoupil ze své sociální bubliny a zkusil Výměnu.

„Spousta kamarádů se mi bude smát, že jsem šel do tohoto pořadu. Budou říkat, jak je to pokleslá, senzacechtivá zábava, mně ale pak došlo, že kdo chce zastupovat běžné lidi, nesmí opovrhovat jejich zábavou. Je to jejich volný čas. Snažím se na ty lidi napojit, protože bez toho je nemůžu účinně zastupovat,“ přiznal Martině. „Jsi první politik, kterému nemám chuť šlápnout do obličeje,“ složila mu přímočarý kompliment.

V závěru epizody Krejčík nemohl dostatečně vyzdvihnout celou svou náhradní rodinku a navrhl Matějovi, že by na víkend mohly děti přijet k nim na zámek, aby si rodiče odpočinuli. „Neuvěřitelně si tě vážím. Ne jako politika, ne jako Stropnickýho, ale jako Matěje,“ vyslechl si závěrem dojatý Matěj od desetidenní manželky Martiny.

VIDEO: Jaký je opravdový život na zámku Matěje Stropnického? Sledujte v premiérové Výměně

Video
Video se připravuje ...

Jaký je opravdový život na zámku Matěje Stropnického? Sledujte v premiérové Výměně TV Nova

Fotogalerie
22 fotografií