Novácká Svatba na první pohled budila již od svého prvního uvedení na české obrazovky bouřlivé emoce. Mnozí byli přesvědčeni, že jde jenom o nastrčené herce, další si zase hned našli své oblíbence, kterým drželi palce, a drsně se vyjadřovali k těm, co jim byli méně sympatičtí… a jiní zastávali názor, že celá tato pozoruhodná televizní seznamka, co vznikla podle zahraniční licence a vydává se za sociální experiment, je zkrátka hloupost a nemá smysl se na ni vůbec dívat.

Jenže čísla hovoří trochu jinak. Závěrečná epizoda reality show spočívající v tom, že se účastníci setkají se svými budoucími životními partnery, které jim na základě testů vybrali coby ideální protějšek znalci psychologie a biologie, setkají teprve až před oltářem, byla sukces. Dokonce se stala nejsledovanějším pořadem ve středu po osmé hodině večerní, tedy v takzvaném prime time! V průměru ji zhlédlo více než milion diváků starších patnácti let, konkrétně tedy 1 milion a 88 tisíc lidí. A to je na zprvu vysmívaný pořad hodně slušné…

VIDEO: VELKÉ FINÁLE: Svatba na první pohled: René dojme diváky k slzám!

Video
Video se připravuje ...

VELKÉ FINÁLE: Svatba na první pohled: René dojme diváky k slzám! TV Nova

Na druhou stranu je však pravdou, že Svatbě slušně šlapal na paty poslední díl (mnohokrát reprízovaných) Četnických humoresek na ČT1 – ten si totiž pustilo 916 tisíc diváků. Rozdíl bylo „pouhých“ 172 tisíc diváků. Třetí příčku pak obsadily Sestřičky, tedy přímé pokračování Modrého kódu, na Primě. Tento seriál vidělo 696 tisíc lidí. Nova dále bodovala i s Výměnou manželek, na kterou se dívalo 577 tisíc milovníků reality show. Jediným filmem, co se pro středeční večer umístil v žebříčku sledovanosti, tak byl snímek z roku 1966, Angelika a král. Tuto klasiku s Michèle Mercierovou (81) si na ČT2 nenechalo ujít 305 tisíc lidí.

VIDEO: Svatba na první pohled: Radkovi ruply nervy!

Video
Video se připravuje ...

Svatba na první pohled: Radkovi ruply nervy! TV Nova

Fotogalerie
50 fotografií