Petr Rychlý si v minulosti mohl vydělat i půl milionu korun měsíčně. Teď už ale sám musí konstatovat – kde ty loňské sněhy jsou… Nejprve zasáhl koronavirus, ačkoliv jarní nečekané „volno“ herec zvládal ještě poměrně dobře. „Horší situace nastává ale teď. Sám na svém diáři vidím, jak mi odpadá jedna práce za druhou,“ posteskl si již v září, ovšem tehdy měl ještě jisté místo v Ordinaci.

Za jeden natáčecí den si mohl odhadem vydělat 15 tisíc korun. Jelikož ale svého času natáčel i 13 dní v měsíci, mohl vydělat 195 tisíc korun. Ostatně v oblíbeném seriálu je od samého začátku  - ačkoliv měl původně smlouvu jen na deset natáčecích dnů, scenáristé ho rázem povýšili na stálou postavu a nakonec v projektu zůstal celých patnáct let! Za celou tu dobu přitom nebyl před kamerou jen jeden měsíc…

„Doktorem Mázlem jsem patnáct let a je pravda, že jsem s ním už hodně srostlý. Samozřejmě se na život bez něj zvyknout dá, a je mi jasné, že ten okamžik jednou nastane. Myslím ale, že tahle chvíle je zatím ještě daleko,“ řekl pro iDnes před dvěma měsíci představitel gynekologa Čestmíra Mázla. Jenže bohužel neměl pravdu.

VIDEO: Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec!

Video
Video se připravuje ...

Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec! Blesk TV

Seriál ohlásil oficiální konec, který by diváci měli vidět na obrazovkách na jaře 2021. Alespoň, že mu v diáři zatím zůstává natáčení pořadu pro kutily Rady ptáky Loskutáka. Za ten podle informací Aha! vydělá 120 tisíc korun měsíčně.

Kromě toho také příležitostně dabuje (dříve se dabingu věnoval víc a namluvil třeba Joeyho v Přátelích), což mu přinese dalších cca 10 tisíc korun měsíčně. Ovšem s příjmy za divadlo teď zřejmě v rodinném rozpočtu moc počítat nemůže. Zatím sice stále zůstává členem souboru Divadla na Vinohradech, ovšem i tato scéna je samozřejmě momentálně zavřená v rámci vládních opatření. 

Rolí Mázla žil

Bílý plášť a péče o pacientky v Kamenici, o tom se možná Petrovi Rychlému občas i zdá. Ostatně s postavou se opravdu sžil a dokonce si kvůli natáčení nechal oholit vlasy. Ty už mu pak prý nikdy znovu pořádně nenarostly. Navíc těžké momenty v ději se většinou nějak promítaly i v jeho skutečném životě. Například v době, kdy hrál, že má nádor ve střevě, trpěl rakovinou jeho opravdový táta. „Čerpal jsem z jeho zkušeností. Viděl jsem, jak ten člověk špatně snáší léčbu. Bylo to složitý,“ popsal již dříve herec.

Když pak před kamerou umírala jeho seriálová manželka Magda (v podání Markéty Plánkové), truchlil i ve skutečnosti – prodělal rovněž velkou ztrátu. „Bylo to pro mě i civilně neradostné období, protože mi čerstvě umřela maminka a musel jsem točit i tuhle scénu. Bylo to strašně těžký, jeli jsme to hodněkrát, pak jsme byli úplně vyčerpaní,“ dodal.  

VIDEO: Krize manželství Adamovské a Štěpánka v Ordinaci?

Video
Video se připravuje ...

Krize manželství Adamovské a Štěpánka v Ordinaci? TV Nova

 

Fotogalerie
142 fotografií