Nekonečný seriál s netradičním konceptem více než tisícovky epizod obsažených do pouhých dvou sérií, vítal úterý a čtvrtky diváky do čekárny své ordinace. Někteří to zařízli po pár hodinách čekání, jiní v nemocničním prostředí vychovali novou generaci pacientů. V roce 2021 ale tato zásadní televizní éra po 15 dlouhých letech končí. A skalní fanoušci pláčou.

„Navždy v našich srdcích bude Ordinace a všechny Čestmírovy lásky, Bobo a jeho lékařské dovednosti a spousty hodin strávených v rodinné pohodě na gauči v obýváku,“ poplakal si pod oznámením jeden z předních diváků Sonny. „Ordinaci jsem začala sledovat od začátku. To jsem byla těhotná se synem. Začátek se mi moc líbil. Bylo to z mého oboru zdravotní sestry na gynekologii. No a teď ordinaci sleduje syn, který oslaví 15 let,“ podělila se se svým životním příběhem divačka Monika.

Video: Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec!

Video
Video se připravuje ...

Morávková, Čenský, Adamovská: Unikátní dokument z natáčení Ordinace, která ohlásila konec! Blesk TV

Ukončení podle některých přišlo včas, ne-li krapet pozdě. Ač jim seriál bude chybět, dějové linky už byly nudné, zbytečně natahované a ztratily kouzlo prvních stovek dílů. „Sleduji pravidelně, ale jak se říká, v nejlepším by se mělo skončit. Nápady dochází,“ myslí si Klárka. „Nedívám se od jara. Už mě to vůbec nezaujalo. Měla jsem ten seriál ráda, ale pak přišla pauza roušková a já se k tomu už nevrátila,“ postěžovala si Inka a úpadek kvality svedla na pandemii koronaviru, jež na jaře ovlivnila produkci seriálu. „Už dlouho to je o ničem. Na první sérii jsem koukala pravidelně,“ posteskla si Martina.

Řada diváků ale přeci jenom vidí světlo na konci tunelu a věří v ohlášení nové série, případně nového konceptu. „Bude Kriminálka v růžové zahradě 1 nebo ordinace 3,“ hádá s nadsázkou Daniela. „Jo, tak to by bylo fajn, kdyby to bylo myšleno, že končí 2 a jede teď 3, to bych si oddychla,“ přitakala Markéta. „Hlavně, když teď vrazili tolik peněz do vybavení,“ doplnila Sabina. Ani divačka jménem Lenka se nestrachuje, že by Nova ukončila něco, co má tak velkou sledovanost, a předpovídá pokračování. V komentářích rovněž kolují podezření z přejmenování seriálu na Nemocnice Kamenice.

Jako každý seriál, má i Ordinace vedle početného zástupu fanoušků početnější zástup odpůrců. Ti se konce Růžovky nemohou dočkat. „Díky bohu, vždyť už je z toho taková kravina, že se tomu nedivím,“ napsala Verča. „No zaplať Pán Bůh. Jen doufám, že jí nenahradí zas další příšerný nekonečný seriál,“ modlí se Dana. Řada pisatelů si z reakcí sklíčených diváků dělá srandu a ironickými komentáři o ztrátě smyslu života nebo nejhorší zprávě v roce 2020 plní komentové sekce.

Na poslední díly Ordinace v růžové zahradě 2 se diváci mohou těšit po tradiční vánoční pauze.

VIDEO: Konec Ordinace! Fanoušci jsou v šoku. A jak vypadá sociální byt Dominiky Gottové

Video
Video se připravuje ...

Konec Ordinace! Fanoušci jsou v šoku. A jak vypadá sociální byt Dominiky Gottové Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
68 fotografií