Na háčky, podrazy a balamucení je zbývající šestka už poměrně zvyklá. Proto když v párovací výzvě porotci odhalili, že jedním ze dvou hlavních komponentů všech soutěžních pokrmů musí být čokoláda, přivítali to spíše se smíchem a zoufalstvím. Roman musel hříšnou sladkost skloubit s kozím sýrem, Ivka s černým kořenem, Pavel a Pepa s kachnou, Chili s cibulí a Pavlína s řepou. „Nesedí mi tenhle styl vaření, kdy se na sílu snažíš napárovat něco, co bys nikdy nedělal,“ uvedla na rovinu zklamaná Pavlína.

Ještě před začátkem vaření se mezi soutěžícími rozpoutal konflikt o košíky. Pavlína si spletla ten svůj s Ivčiným a tu samou blamáž o pár vteřin později zopakovala i Chili. Rozepře utichla s končícím časem a všichni se přesunuli před plotny kuchtit nevšední kombinace jídel.

Od trojice porotců to za nevydařené pokrmy nejvíce schytala Chili, jejíž komponenty nedokázaly utvořit chuťově vyvážený celek, a Pavlína, která po hodině vaření představila miniaturní dezert s minimem čokolády a maximem řepy. I proto musely zkroušené sledovat, jak zbytek konkurentů postupuje na balkon.

Video: Pavel z MasterChef Česko: Romana si neumím představit jako kapitána!

Video
Video se připravuje ...

Pavel z MasterChef Česko: Romana si neumím představit jako kapitána! TV Nova

Druhá vyřazovací výzva měla prověřit jejich techniku, plánování a schopnost přemýšlet jako profesionál. V deseti krocích a bez možnosti opakovat stejnou surovinu dvakrát měly Chili s Pavlínou vyladit vodnatý polotovar do jedlé konzistence s kusem sebe sama. Chili překvapila porotce výběrem fenyklu a Pavlína zopakovala omamnou chuť čokolády, tentokrát v ještě menší intenzitě.

Bylo to poprvé, co si porotci lámali hlavu nad vítězným pokrmem. Výsledné ragú obou soutěžících mělo podle trojice katů něco do sebe a chutnalo skvěle, ale kdo sleduje soutěž od začátku, ve skrytu duše tušil, že to Pavlínino bude opět o fous lepší. Chili zástěru odložila s pokorou a neotřesitelným vědomím, že tentokrát vydala ze sebe maximum. „Je to příjemná spravedlnost a ideální odchod,“ rozloučila se.

VIDEO: MasterChef Česko: Třicátá epizoda byla opravdu ostrá! 

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Třicátá epizoda byla opravdu ostrá! TV Nova

Fotogalerie
85 fotografií