Legendární hospůdka u kostela byla dlouho na prodej, jenže 4 200 000 Kč za ni nikdo nechtěl dát. Po snížení ceny na 2 800 000 Kč si ji pořídil Tomáš Milec, současný majitel. Ten už tam čtyři roky provozuje továrnu na psí krmiva, jenže to je trnem v oku všem místním.

Mezi ním a obyvateli obce tak zuří nekonečný spor. Milec tvrdí, že stále přicházejí nejrůznější provokace ze strany starosty a místních obyvatel – například různé návštěvy kontrolních orgánů, sepisování petic a různých udání. „Prostě se dozvídáte, že starosta na vás posílá další a další kontroly,“ vysvětloval pro deník Aha! Milec.

Vše se prý řeší hlavně na schůzích obce, jenže tam není zvaný. „Chybí komunikace mezi mnou a obcí. O všem se dozvídám v hospodě,“ zlobí se podnikatel, který ovšem tvrdí, že se všem snaží vyjít vstříc. Když tedy nejprve obyvatelé Višňové přišli s tím, že jim vadí hlučný větrák v továrně, který je slyšet i v nočních hodinách, okamžitě zjednal nápravu. „Instaloval jsem tam vypínač a tím se to dá kdykoliv vypnout,“ tvrdí Milec.

VIDEO: 40 let s Chalupáři: Nová fakta o slavném seriálu!

Video
Video se připravuje ...

40 let s Chalupáři: Nová fakta o slavném seriálu! Petr Macek, Jan Jedlička

Dále místním vadí především zápach. „Místo toho, abychom si s manželkou užívali idylického sezení na své zahradě, musíme zůstat uvnitř, abychom zápach necítili,“ stěžuje si nejmenovaný obyvatel Višňové. Největším problémem je prý fakt, že když při nakládání do aut upadnou kusy krmiva na zem, už tam zůstanou a hnijí. „Párkrát jsem je viděl, jak to zahazují lopatou. Pak tam vzniká strašný smrad,“ líčil muž.

Majitel továrny však i tuto výtku řeší a dal prý řidičům příkaz, aby tyto odpadky kontrolovali a řádně vyhazovali. Sám má ale dojem, že hlavním důvodem, proč je obyvatelům seriálové vesničky jeho firma trnem v oku, je nostalgie. Podle něj postrádají tradiční hospodu a především taneční sál. Už v minulosti proto navrhl, že prostory uvolní a přestěhuje se na jiné místo, jež by obyvatelům Višňové tolik nevadilo. Jenže žádná odpověď nepřišla. Spor o bývalou hospodu tak i nadále zůstává na mrtvém bodě.

VIDEO: Režisér František Filip: Proč nechtěl točit Chalupáře?

Video
Video se připravuje ...

Režisér František Filip: Proč nechtěl točit Chalupáře? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
49 fotografií