Chataři se zatím jen natáčí, ale ještě než doputovali na obrazovky, už se musí potýkat s předsudky. Dokonce i režisér František Filip (89), jenž má na svědomí legendární Chalupáře, je skeptický. „Pánové, jste velmi odvážní a moc vám držím palce! Obávám se ale, že to budete mít moc těžké, že je to plýtvání energií i filmovým materiálem,“ vzkázal prostřednictvím deníku Aha! Filip.

„Dobré to nebude a bude to zase jeden zbytečný seriál!“ šel dokonce s kritikou ještě dál a jako hlavní důvod uvádí absenci hereckých es. „Nemají totiž herce s velkým H, které jsem měl já, a díky nimž je úspěšná i naprostá srágora...,“ pronesl režisér právě reprízovaných Chalupářů o novém seriálu, v němž by se měli představit například Martin Myšička (50) či Pavla Beretová (36).

VIDEO: Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák! Petr Macek, Petr Soukup

Není to ale útok ani tak na ně, jako spíš postesknutí, kolik z legendárních herců ze seriálu z roku 1975 již není mezi námi. Sám se totiž netají tím, že na svůj slavný seriál není nikterak hrdý (raději má například F.L. Věka či Sňatky z rozumu) a scénář se mu od začátku nelíbil.

„Měl jsem ale herce, kteří to uhráli, improvizovali na place, a scénář se tak vyvíjel na place. A tihle herci nám už vymřeli a už se nerodí, protože je jiná doba a jiný přístup ke všemu,“ objasnil Filip a vzdal tak hold především kolegům Vladimíru Menšíkovi (†58), Jiřímu Sovákovi (†79), Josefu Kemrovi (†72) či Jiřině Bohdalové(89).

O čem budou Chataři?

Jak prozradil scenárista Petr Kolečko, který má na kontě již úspěšné seriály Most! či Okresní přebor, seriálová novinka bude humorné vyprávění o rozhádaných českých chatařích z jedné osady. „Jsou mezi nimi pravičáci i levičáci, bohatí i chudí, Pražáci i Moraváci. Každý žije ve své bublině,“ tvrdí Kolečko s tím, že všichni ale touží po jediném – po »pohodě«. Chataři tak prý rozhodně nemají za cíl Chalupáře kopírovat. Ostatně dnes už jsou prý úplně jiná témata.

VIDEO: Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák!

Video
Video se připravuje ...

Režisér František Filip: Proč nechtěl točit Chalupáře? Petr Macek, Jan Jedlička

Fotogalerie
67 fotografií