Na modré zástěry se v minulém kole poprvé usmálo štěstí, když v kančí výzvě zvítězili nad červenými. Poražení se tak ve středeční romské výzvě budou snažit poprat o postup v soutěži, žádná řehole to ale nebude. Rozmanitá kuchyně bude dělat problémy všem, zejména pak favoritovi soutěže Pavlu Berkymu, který se ze strachu ze zostuzení vlastní komunity málem složí. Starost o něj budou mít i porotci, kteří si všimnou jeho zápolení s běžnými úkony a přispěchají na pomoc.

„Pavle, tohle nemůžete stihnout, zastavte se a rozmyslete si ještě jednou, co vaříte a co máte dělat,“ zareaguje na zmateného Berkyho Honza Punčochář. Pavla trojlístek porotců ale jenom znervózní. „Vy ma..., vy ma hrozně….“, zakoktá a větu nedokončí. Porotci jdou k dalšímu stolu a nechávají Pavlovi prostor k nabrání druhého dechu.

„Ten důvod toho zmatkování byl proto, že dnes byla romská výzva a já jsem si nechtěl připustit, že selžu,“ prozradí divákům. V kuchyni jsou navíc dva speciální hosté, které by nepovedeným jídlem  rozhodně nechtěl zklamat.

Roztěkaného Pavla přijde před koncem kola povzbudit Přemek Forejt. „Jste nervózní,“ vykládá, když trhá ubrousek, aby mu utřel zpocené čelo. „Jsem,“ přiznává Berky. „Pavle, klid, nadechněte se,“ radí mu Přemek.

Dokáže Pavel ustát takový stres a výzvu zvládnout se ctí? Postoupí do dalšího kola? To zjistíte už dnes ve 20:20 na TV Nova.

VIDEO: Favorit soutěže má namále! Vyláme si zuby při vaření vlastního rodinného jídla? 

Video
Video se připravuje ...

Favorit soutěže má namále! Vyláme si zuby při vaření vlastního rodinného jídla? TV Nova

Fotogalerie
38 fotografií