Lída Vacková v podání Dany Batulkové svou rodinu řídí pevnou rukou. V manželství s Frantou (Ondřej Pavelka) má vskutku navrch. Diriguje nejen jeho, ale i syna Štěpána (Jan Plouhar), dceru Julii (Lucie Polišenská) a také tchána Zdeňka (Václav Knop). Ten chudák přišel o úspory a jeho „milovaná“ snacha mu nařídila, že ze sebe musí dělat blázna, nebo vypadne...

Semetrika Lída se snaží šikanovat kohokoliv. Neštítí se ani toho, dělat podlé kroky, aby se zmocnila statku sester Popelkových, Týny a Sylvy (Eva Burešová a Barbora Jánová). O něj projevila eminentní zájem hned po smrti jejích otce, farmáře Martina Popelky (Ota Jirák).

Jak se ale ukázalo, Lída je v pěkném maléru. Vypečeného synka Štěpána totiž nepočala se svým manželem, ale s nynějším chotěm své nejlepší seriálové kamarádky (Tereza Brodská) Leošem, které hraje David Prachař.

S ním má v reálu dvě děti. Rozvedli se proto, že Prachaře okouzlila mladší kolegyně Linda Rybová. Jí dala Batulková pár facek a nevěrného manžela vyhodila z domu.

Gejša v Jamambě

Kromě Marcelky „Mamby“ Divićové se Batulková se ctí zhostila mj. rolí učitelky náboženství v seriálu Horákovi, slepé dámy v cyklu Nadměrné maličkosti, gejši v televizní inscenaci Jamamba či hygieničky v komedii Hodinový manžel.