Do příběhu ho vtěsnal jeho režisér Dan Scanlon (43). „Příběh filmu se inspiruje mým vlastním vztahem k mému bratrovi a naším poutem k otci, který zemřel, když mi byl zhruba jeden rok,“ prohlásil režisér o filmu Frčíme, ve kterém mají klíčové role dva elfští teenageři.

Ti se vydají na velkou výpravu, během níž chtějí zjistit, jestli ve světě zůstalo alespoň něco magického. Cesta k sobě „Diváci na tom filmu pofrčí sami! Uvidí cestu na nějaké místo, cestu k sobě. A hodně se vše točí okolo vztahů,“ prozradil Jan Cina, který namluvil dospívajícího elfa Iana Tichošlápka.

V americkém originále propůjčil této postavě hlas hollywoodský herec Tom Holland, alias Peter Parker ze Spider-Mana. „Ten jeho originální hlas je skvělý, takže jsem se mu pokusil přiblížit,“ svěřil Cina. Jeho bratra, Barlyho Tichošlápka, namluvil v českém znění Michal Holán (36). „Dabovalo se nám skvěle. A to díky režisérkám Alici Nellis a Adéle Kubačákové,“ řekl Holán. Snímek Frčíme vstupuje do kin už zítra.

Daboval i Lábus

V českém znění ve filmu také mimo jiné uslyšíte herce Jiřího Lábuse (70) nebo jeho kolegyni Zuzanu Slavíkovou (54).

Jan Cina (Ian Tichošlápek) Michal Holán (Barley Tichošlápek) Martina Preissová (Laura Tichošlápková) Zuzana Slavíková (Mantikora) Pavel Šrom (Colt Bronco) Igor Orozovič (Wilden Tichošlápek) Stanislava Jachnická (strážnice Specterová) Zuzana Čapková (strážnice Gorová) Alice Nellis (víla) Jiří Lábus (Grecklin) Kamil Švejda (Gaxton) Martin Kubačák (strážník Avel) Jakub Saic (dělník)

Fotogalerie
28 fotografií