Pokaždé, když si navlíká hasičský mundúr nebo si opakuje scénář, musejí jí myšlenky zabloudit k němu. Právě táta ji totiž nabádal, aby roli v seriálu o hasičích přijala.

V té době už byl vážně nemocný. „Začala jsem tedy natáčet. On ale poté odešel…“ otevřela Bernášková bolavé téma. Že to s ním vezme tak rychlý konec, přitom nikdo nečekal. Všechno začalo, když šel podstoupit běžný zákrok.

„Vypadalo to na banální operaci žlučníku, jenže se při ní zjistilo, že má rakovinu slinivky. A já se rozhodla, že se o něj budu starat a přestanu na chvíli hrát,“ řekla Jana otevřeně v Blesku pro ženy.

Otci nakonec nemohla být nablízku tak, jak zamýšlela. „Nevěděli jsme, co všechno bude potřebovat. Nakonec ale nechtěl, abych s ním byla pořád. Chtěl mít své chvíle, odpočívat. A já jsem nevěděla, co se sebou,“ netají se velkou životní krizí, která během loňského srpna vyvrcholila otcovou smrtí.

„Brzy jsem ale dostala nabídku na zmíněný seriál Co ste hasiči, což taťka chtěl, abych dělala,“ vysvětlila Jana v rozhovoru, proč do toho šla. Během natáčení pak zemřel. Celý rozhovor s Janou čtěte v aktuálním čísle Blesku pro ženy, které je zrovna teď na stáncích.

VIDEO: Jana Bernášková to schytala od manžela: Prý jsem kopyto! Kvůli čemu?

Video
Video se připravuje ...

Jana Bernášková to schytala od manžela: Prý jsem kopyto! Kvůli čemu? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
50 fotografií