„Jestli bude pokračování? Ne. Byli bychom rádi, kdyby se něco udělalo, ale sami zatím nevíme, co by to mělo být,“ prohlásila například v talk show Ellen DeGeneresové (62) herečka Jennifer Anistonová (51), představitelka rozmazlené Rachel Greenové. Ať už však mlžila úmyslně, anebo jenom netušila, na čem se nakonec producent David Crane (62) s Martou Kauffmanovou (63) dohodnou, dnes už je prohlášení z listopadu loňského roku pasé. Podle magazínu Guardian na kanál HBO Max zamíří osazenstvo kavárny Central Perk se vší pravděpodobností již letos v květnu. Tehdy totiž HBO spustí svou zbrusu novou streamovací službu a speciální epizodou seriálu Přátelé chce přilákat nové předplatitele.

Už nyní je jasné, že kompletní obsazení seriálu na možnost vrátit se do svých starých rolí (mnohdy nejúspěšnějších v jejich kariérách) kývlo. Všichni herci totiž bonusovou epizodu potvrdili na svých instagramových účtech, když všichni sdíleli stejnou fotku Přátel z devadesátých let s komentářem: „Děje se to...“.

Jediný, kdo oznámení pojal trochu víc po svém, byl Matt LeBlanc (52) alias nepříliš bystrý Joey Tribbiani. Ten totiž vtipně nahrál na svůj profil snímek ze seriálu M*A*S*H, stejně legendárního a populárního jako Přátelé. „Ha, oni ale fakt vypadají jako my…,“ napsala k fotce pobaveně Lisa Kudrowová (56), která v Přátelích hrála ztřeštěnou Pheobe Buffetovou.

Programový ředitel HBO Kevin Reilly (58) zatím neupřesnil, jakou konkrétní podobu bude mít nové setkání postav, zda půjde o klasický „díl“ trvající dvaadvacet minut, anebo o krátký film, prozradil ale to, že se nová epizoda ponese ve stejném duchu, jako když se kdysi šestice přátel společně s diváky setkávala v reálném čase: Přátelé se totiž vždycky točili, jak je to u sitcomů zvykem, před skutečnými diváky ve studiu.

Herci ovšem budou mít tentokráte při natáčení zároveň i roli producentů a podle informací zpravodajské stanice CNN dostane každý z nich za své angažmá naprosto neskutečných 2,5 až 3 miliony dolarů (58 až téměř 70 milionů českých korun).

Kromě toho HBO Max plánuje do své knihovny zařadit všechny existující epizody seriálu a práva na vysílání všech 236 epizod natočených od roku 1994 do roku 2004 zakoupil od Netflixu. Podle magazínu The Hollywood Reporter za Přátele „vysolili“ celkem 425 milionů dolarů (necelých 10 miliard českých korun) a vlastnit je bude po dobu pěti let.

VIDEO: Takhle si návrat hrdinů ze seriálu Přátelé představují fanoušci

Video
Video se připravuje ...

Přátelé opět spolu! Nový trailer dává fanouškům naději, že se po 14 letech dočkají. youtube.com/smasher

Fotogalerie
52 fotografií