Takový úspěch nového seriálu Slunečná nikdo nepředvídal. Poprvé za patnáct let překonal oblíbený seriál Ordinace v růžové zahradě 2 a prozatím se drží jako jednoznačná jednička úterních a čtvrtečních večerů. O to větší musí být rozčarování Štěpána Benoniho, který měl Janka Linharta původně ztvárnit. 

„Hlavní mužská role byla skutečně psaná pro Štěpána Benoniho, který se na poslední chvíli rozhodl smlouvu nepodepsat,“ prozradila deníku Aha! mluvčí televize Prima Zuzana Brzáková. „Nakonec padla volba na Marka Lamboru a my jsme moc rádi, protože diváci si ho prokazatelně okamžitě zamilovali,“ dodala.

O 165 tisíc chudší

Benoni kromě možnosti role v seriálu, který válcuje Ordinaci, také přišel o pravidelný příjem. Mohl si vydělat až 165 tisíc měsíčně. Takový je totiž odhadem honorář, který teď končí v kapse o jedenáct let mladšího Lambory.

Jeho důvody pro odmítnutí jsou nejasné. I když určitou roli mohla sehrát i stabilita, kterou mu dává účinkování v nekonečné Ordinaci, kdežto Slunečná je plánována prozatím pouze na rok. Ostatně na Nově by asi neskákali radostí, že představitel záchranáře Marka jim přeběhl ke konkurenci, která je ještě ke všemu začala hned s prvním dílem válcovat.

Odmítnutý David

Podle informací Aha! měl o postavu „popelčina prince“ se zlatou kreditkou zájem i David Gránský (27). „Když zjistil, že tam hraje jeho kamarádka a kolegyně z Modrého Kódu Eva Burešová, projevil okamžitě zájem,“ prozradil zdroj z hercova okolí. Tvůrci však místo něj sáhli po stoupající herecké hvězdě Marku Lamborovi. A Gránský teď jen hořce lituje, že ostrouhal.

Fotogalerie
113 fotografií