V Peče celá země už od ní měli porotci možnost okusit například šachovou věž ze sušenek, linecký koláč s hruškami a marcipánem či želé řezy s jahodami a borůvkami. Ona sama si ale asi nedala. „Neochutnávám sladká jídla. Pátým rokem bojuji s anorexií a poruchami příjmu potravy. Člověk po tom má hrozné výčitky z každého sousta. I když je to občas třeba i zdravé, to jídlo, hlava si to nechce připustit,“ cituje web Expres.cz přiznání Aničky.

Ta ve čtvrtém díle udělala výjimku a sousto z vlastního díla přece jen ochutnala. Bylo ale poznat, že se musí přemáhat. Přece jen boj s nemocí ještě nemá zcela za sebou. Už je na tom ale zřejmě lépe a o svých problémech ví, a tak může varovat i jiné dívky (nejen) svého věku. „Začne to dobrým úmyslem, že třeba omezíte nebo vynecháte sladké. Jenže postupně vynecháváte další potraviny a najednou máte problém, protože nejíte skoro nic,“ popsala, jak to s poruchami příjmu potravy začíná.

Chmury se Anna snaží zahánět paradoxně právě pečením. „Vždycky když mám špatnou náladu, otevřu si kuchařku nebo internet, popřípadě popustím uzdu své fantazii, seženu suroviny a hned se do toho vrhnu. Pečení je pro mne obrovský relax, i když to dá někdy docela zabrat,“ říká Klápšťová.

„Je to náročné, ale vždy to pak končí dobrým pocitem, že se mi něco podařilo. Miluji pečení a je to pro mě něco, u čeho se dokážu odreagovat a na nic nemyslet,“ dodala soutěžící žijící nedaleko Železného Brodu, kterou k lásce k pečení přivedla její babička.

VIDEO: Porotkyně Peče celá země Mirka van Gils Slavíková: Vypadám přísně, ale často pláču!

Video
Video se připravuje ...

Porotkyně Peče celá země Mirka van Gils Slavíková: Vypadám přísně, ale často pláču! Pavlína Horáková, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií