Kdo by nemiloval líbezný americký film o malém rošťákovi, jenž omylem zůstal „sám doma“ a který si musí díky své vynalézavosti a důvtipu poradit s dvojicí lupičů? Snímek, který proslavil herce Macaulaye Culkina a udělal z něj přes noc prakticky celosvětově známou hvězdu. Na úspěch filmu a jeho druhého dílu, co se odehrává v rušném New Yorku, se pokoušely navázat nepříliš úspěšné snímky Sám doma a bohatý, kde si roli odvážného dítěte zopakoval Culkin (tentokrát to však už nebyl Kevin, ale komiksový hrdina Richie Rich, a šlo o velmi volné pokračování), a Sám doma 3, 4 a 5 s docela jiným obsazením.

Poté, co společnost Disney zakoupila filmové studio 20th Century Fox, k ní přešla práva na tuhle rozkošnou klasiku o malém rošťákovi, jemuž se podaří ubránit celý dům před nešikovnými Mokrými bandity, a tak se rozhodla celý příběh znovu natočit. Nová verze populární vánoční komedie se pomalu, ale jistě blíží začátku produkce a začíná nabírat pevných obrysů. Například již byl oznámen casting alespoň některých rolí.

Hlavní part dětské postavy byl svěřen Archiemu Yatesovi, sympatickému klučinovi, jenž letos zažil svůj debut v satirickém snímku Králíček Jojo režiséra Taiky Waititiho (44). Tam ztvárnil kamaráda ústředního hrdiny. Kromě něj byli oficiálně oznámeni ještě další dva dospělí herci, herečka Ellie Kemperová (39) a komik Rob Delaney (42). Předpokládalo se, že tahle dvojice ztvární chlapcovy rodiče, studio ovšem tyto spekulace popřel. Film točí režisér a scenárista Dan Mazer (48), který má na kontě průměrnou komedii Děda je lotr a jenž stojí za scénářem Pařby o Vánocích a Dítě Bridget Jonesové.

Přestože se snímek označuje jako reboot série Sám doma, nepůjde o remake, tedy předělávku původního příběhu. Měl by však být postaven na podobné premise – přestože ta po odhalení zápletky také moc podobně nezní. Děj se totiž bude točit kolem rodiny, která se snaží zachránit svůj domov před finanční pohromou a musí začít válčit s klukem, který jí ukradl cenné rodinné dědictví. Společnost Disney se nechala slyšet, že by si přála, aby si film udržel vysokou laťku originálu. Bez věty „Harry, jdu do baráku!“, s níž pro mnohé diváky začínají skutečné Vánoce, to ovšem nejspíš stejně bude takové zvláštní…

VIDEO: Trailer k filmu Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (EN)

Fotogalerie
51 fotografií