„Tenhle případ pro mě byl zajímavý tím, že, kromě strašně silnýho osudu té oběti, to byla holka, která byla talentovaná a krásná, po všech stránkách bezvadná. Je to taková ta klasická detektivka, to řešení, to jsou Hříšní lidé města pražského,“ prohlásil o nejnovějším díle Příběhů českých zločinů moderátor Janek Kroupa. Byla to vražda, která otřásla celým severem Čech. Nelítostný útok násilníka a vraha mladá Lucie, obsluha za barem v zapadlé herně, neměla šanci přežít.

Podle místních policistů došlo k mordu na malém městě, kde obvykle neevidovali příliš velkou zločinnost, natož takhle závažné činy. Samozřejmě tam působilo něco jako „galerka“, tedy skupinka menších kriminálníčků, co kradli maximálně tak autorádia, přesto však byla Luciina smrt pro všechny obrovským šokem. Její bezvládné tělo navíc našel jako první její tehdejší přítel: „Vykopl jsem dveře a ona tam už ležela v tratolišti krve...,“ líčil muž, který se s půvabným děvčetem krátce před jejím náhlým skonem zasnoubil.

Zpráva o krutém činu se šířila malým městem neuvěřitelnou rychlostí. Bratr oběti se dokonce dozvěděl o smrti své jediné sestry dříve od obyvatel města, než od policie. „Volal mi syn, že se o její smrti dozvěděl u bankomatu, kam mi šel vybrat peníze na nákup. Já jsem volala druhému synovi, a pak už jsem jen kopala a mlátila do věcí,“ svěřila se moderátorovi pořadu zničená matka oběti. I druhý bratr popsal první minuty hrůzného zjištění: „Právě jsem nandaval obědy do ešusů, dělal jsem zrovna pomocnýho kuchaře, když mi mamina volala, že nám právě zabili ségru. Nejdřív jsem tomu vůbec nevěřil…“.

„Přítel byl jeden z posledních, kdo ji viděl živou, a byl to člověk, který ji i našel, protože si s ní během noci esemeskoval a ona mu přestala odpovídat,“ popisuje kriminalista. Nebyl to ale on, kdo mohl mladou dívku surově ubodat? Nebo se vrah skrýval někde opodál? Bylo jasné, že vrahem musel být někdo, kdo to na místě činu moc dobře znal. Okruh podezřelých se zúžil na ty, co měli co dočinění s drogami a krádežemi. Na pachatele nakonec podle vyšetřujícího policisty nakonec ukázali sami obyvatelé města. „To, že byl mezi nimi vrah, je tížilo, a proto se s tím potřebovali svěřit. Tip dostal do schránky jeden z jiříkovských detektivů.“

VIDEO: Příběhy českých zločinů: O smrti své sestry se dozvěděl u bankomatu!

Video
Video se připravuje ...

Příběhy českých zločinů: O smrti své sestry se dozvěděl u bankomatu! TV Nova

Fotogalerie
23 fotografií