„Po zdravotní stránce mě čeká rehabilitace v rehabilitačním centru, kde mě rozcvičí, naučí mě nové triky jak se dostat na zem, aniž bych měl vozík, pak určitě nové nohy, chůze na nich," prozradil pro TV Nova muž, kterému amputovali obě nohy, že ještě pořád nemá zcela vyhráno. K ošklivé havárii, která mu změnila celý život, došlo v pondělí 11 února, shodou okolností pouhé dva dny před vysíláním dílu Výměny manželek, v němž se s partnerkou Ditou objevil. 

Od té doby se zotavoval v nemocnici, ale po více než dvou měsících se nyní konečně vrátil domů, i když upoután na invalidní vozík. Přivítala ho tam nejen Dita, s níž se po autonehodě zasnoubiil, ale i jejich syn Vojta.  

Kromě toho se ale Zdenek dočkal i překvapení v podobě štábu televize Nova. Ten mu totiž předal šek s částkou 561 394 Kč. Tuto sumu vybrali lidé prostřednictvím sbírky nadace Nova, když se dozvěděli o jeho nešťastném osudu a souvisejících finančních problémech. Přece jen rodina žila doposud jen z platu Zdenka, který má truhlářskou dílnu. 

„Potřebuji zlepšit tu dílnu, abych se tam mohl lépe pohybovat. Už jsem si tam udělal trochu pořádek," plánuje ostatně Zdenek, který se projevil jako velký bojovník a s nepřízní osudu se vypořádal statečně. 

Co se týče finančního daru, měl samozřejmě radost a společně s partnerkou děkoval všem, kdo přispěli jakoukoliv částkou. „Použijeme to na moje ošetření, na to abych byl schopný používat záchod a koupelnu," dodal pro TV Nova odhodlaně.

VIDEO: Ve Výměně manželek byl Zdenek ještě zdravý a netušil, co přijde...

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Jeden hadr na všechno! TV Nova

 

Fotogalerie
34 fotografií