Přestože se však Jitka Pagana tomuto řemeslu vyučila, nikdy se mu vlastně nevěnovala. Když jí bylo dvacet jedna let, odešla do Německa „udělat štěstí“. A to se jí podařilo – záhy se totiž výhodně provdala za Siciliána a majitele hotelu, a až s ním po boku začala za hranicemi provozovat síť restaurací. Její široké znalosti z oboru pohostinství tak nejsou podpořeny studiem, ale zkušenostmi. Po rozvodu s manželem se vrátila do České republiky a hned si otevřela v Praze vlastní podnik, který vsází na nabídku „kvalitní Itálie“. Její syn Santo (32) pak vlastní restauraci v Mělníku.

Rodinné duo Paganových ovšem hodlá v Pohlreichově odkazu pokračovat. „Jitka a Santo se budou věnovat nejen kuchyni, ale také chodu restaurace, obsluze a mezilidským vztahům. Na řešení všech problémů vyrážejí originálně vybaveni humorem, německou precizností a italskou pohostinností,“ zní v oficiálním prohlášení televize Prima. „Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám, ale budou moci také nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna.“

Je to poměrně zásadní změna oproti klasickému konceptu Zdeňka Pohlreicha, který se zaměřil čistě na kuchyni. „Nebudeme řešit jen špatné jídlo a provoz. Díky našim zkušenostem a praxi se budeme soustředit třeba i na to, jak se chovat k hostům, přistupovat k obsluze, jak s personálem jednat. Mezilidské vztahy majitele nebo provozního s personálem jsou klíčové a mohou byznysu pomoci,“ řekl k tomu Santo. Jak do toho zapadá „vztah matky a syna“ a zda to diváky vůbec zaujme, se uvidí již dnes večer, kdy se na televizní obrazovky chystá první díl. Ten se bude odehrávat v restauraci Černý kohout v Praze.

Video
Video se připravuje ...

První mise Pohlreichovy nástupkyně: Jak si povede? FTV Prima

Fotogalerie
9 fotografií