Nesourodá dvojice ze Semil, kterou od sebe dělí bezmála třicet let, nové bydlení zvažovala hlavně po narození malé Anetky (3 měsíce). Manželé Melišovi totiž jistili, že v bytě, který obývají, se neutěšeně rozrůstá plíseň – a ta by mohla být jak pro novorozence, tak pro jejich starší dcerku Dominiku (2) smrtelně nebezpečná. Protože jako všichni správní rodiče mají i oni zdraví svých ratolestí na prvním místě, rozhodli se jednat. Našli si větší byt a těšili se na stěhování a pohodové bydlení. Jenže teď je všechno jinak!

„Majitelka nového bytu nás chce vyhodit. Řekla nám, ať se do týdne odstěhujeme. Důvodem je, že v novém bytě probíhala rekonstrukce a neteče voda, jsme tu i bez elektřiny. Vůbec nevím, co budeme dělat, protože smlouvu ještě nemáme podepsanou, máme jen předávací protokol,“ vyjádřil se k tomu pro Extra.cz Marian, hlava rodiny. „My nic v tom bytě v rámci rekonstrukce platit nechceme. Když jsme to majitelce oznámili, vyhodila nás…“ Teď se mladá rodina zcela logicky bojí, že z nich budou bezdomovci.

Jak se ovšem ukázalo, na vině není tak docela majitelka nemovitosti, ale Marian, ve kterém při rozhovoru s ní bouchly saze. Byl to dokonce on sám, kdo jí oznámil, že se z bytu raději všichni vystěhují, než aby přijali její podmínky. Okolnosti byly zkrátka trochu jiné, než jak se původně prezentovalo do médií… „To je pravda, ale za dvě hodiny jsem se jí omluvil, protože mi ujely nervy,“ přiznal Marian. Bohužel, tou dobou již bylo pozdě. „Potom už s majitelkou nebyla řeč a jen zopakovala, že se máme vystěhovat.“

Zdá se, že to Iva s Marianem a dvěma malými dětmi nemají v životě vůbec lehké a neustále se musí potýkat s nepřízní osudu. Nejprve širokou veřejností tvrdě odsuzovaný vztah, nařčení z pedofilie, návštěva sociálky, žárlení starší Dominiky na mladší Anetu, plíseň v bytě… a teď tohle. Snad se všechno brzy vyřeší ke spokojenosti všech. Přece jenom, jde o děti.

Fotogalerie
14 fotografií