Čtvrtý film v sérii natočí transsexuální režisérka Lana Wachowská. Ta stála se svou sestrou Lilly za předchozími třemi díly. Matrix, Matrix Reloaded a Matrix Revolutions natočily ještě jako bratři před změnou pohlaví. Lilly se dle všeho na nejnovějším přírůstku do slavné filmové ságy nebude podílet.

Lana v roli režisérky

Snímek budou produkovat a celosvětově distribuovat společnosti Warner Bros. Pictures a Village Roadshow Pictures. „Nemůžeme být více nadšeni, že znovu s Lanou vstoupíme do Matrixu,“ řekl Variety předseda Warner Bros. Toby Emmerich. Natáčet se začne na konci roku 2020.

Lana je opravdová vizionářka – jedinečná a originální tvůrčí filmařka – a my jsme nadšeni, že píše scénář, režíruje a produkuje tuto novou kapitolu v univerzu Matrixe,“ dodal Emmerich. Wachowská spolupracuje na scénáři s Aleksandarem Hemonem a Davidem Mitchellem.

Neo a Trinity se vrací

Na produkci se podílí také Grant Hill. Fanoušci jsou nadšeni z toho, že se jako Neo vrátí Keanu Reevesa roli Trinity si opět střihne Carrie-Anne Mossová. Jak se Lana popere s příběhem, se teprve uvidí. Oživit hrdinu ve světě počítačů však není pro zkušenou filmařku nic obtížného.

Fotogalerie
20 fotografií