Sága Vetřelec letos slaví 40 let své existence. V roce 1979 měl totiž premiéru první díl se Sigourney Weaverovou (69) a Tomem Skerrittem (85) v hlavních rolích. Původní série se dočkala celkem čtyř dílů, pak následovaly dva crossovery Vetřelec vs. Predátor a nakonec sám Scott, který stál u zrodu nejslavnějšího filmového monstra, začal natáčet sérii prequelů.

Předchozí díl měl otevřený konec

V roce 2012 byl do kin uveden Prometheus, o pět let později pak Vetřelec: Covenant. Filmy byly přijaty rozporuplně, a zatímco byl první jmenovaný snímek komerčně úspěšný, ten druhý podstatně méně. Poté, co Disney koupil Fox, to vypadalo s pokračováním prequel série docela bledě. Její příběh přitom nebyl dokončen, protože konec Covenantu je značně otevřený.

Na scénáři se už pracuje

Nyní sám Scott řekl pro web The Hollywood Reporter, že aktuálně vyjednává s Disneym o filmových pokračování Vetřelce. Portál Variety uvedl, že se již pracuje na scénáři třetího prequelu. Ten by se měl jmenovat Alien: Awakening (Vetřelec: Procitnutí) a pojednávat by měl o pomstě rasy Inženýrů proti androidu Davidovi (Michael Fassbender, 42), který vyhladil jejich domovskou planetu.

Fotogalerie
71 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Trailer na snímek Vetřelec: Covenant CinemArt